Gå til hoved-indhold
Sommeraften-idyl ved Avernakø. Der er plads til alle. Foto: Katrine BertelsenTur
Sommeraften-idyl ved Avernakø. Der er plads til alle. Foto: Katrine Bertelsen

Den svære kunst at ankre

Når man praktiserer "vild camping" i sin båd, er der uskrevne regler der skal følges, for ikke at gøre sig grundigt upopulær. Det er f.eks. ikke smart at lægge sig klos op af en anden båd, fortæller Katrine Bertelsen.

Af katrine bertelsen |

Ankring er normalt ikke svært. Men ikke desto mindre kan det afstedkomme en masse ballade og fjendtlige ytringer, hvis det ikke gøres med et minimum af anstændighed. Læs her nogle enkle regler, så du ikke dummer dig.

Første båd bestemmer

God skik for at ankre er, at den første båd har forrang. I praksis betyder det, at du skal respektere den første båds svingradius, og den plads den behøver til at svinge hele kompasrosen rundt.

Grill over bord

Når du nærmer dig, skal det ske med passende lav hastighed, hvis du altså vil være holde dig gode venner med naboerne. Det er selvfølgelig ret skægt at se den panik der breder sig, når dit kølvand får grillen til at ryge over bord og drinksne til at skvulpe over, men populær bliver du ikke.

Ankring, en tilskuersport

Se hvordan de andre har ankret, og tag en lille rekognosceringtur igennem ankringsområdet, før du beslutter dig for den ideelle plads. Husk, at den ædle kunst at ankre er en tilskuersport, hvor hvert forkert træk vil blive kommenteret, men tilskuerne vil også – som oftest – tilbyde hjælp, hvis du kommer i problemer.

Tjek om der måske er nogen, der har en maskine kørende hele tiden, eller om der er optræk til fest i nærheden. Det er meget rart at få sin nattesøvn.

Magneteffekten

Ligesom at stå helt alene en sen nattetime på en togperron, vil nyankomne søge hen til dig. Det gælder også for ankring.

Har du udvalgt dig et sted der er dejlig privat og fredeligt, kan du være helt sikker på, at næste båd lægger sig tæt på dig. Er du den først ankomne, og der er plads nok, er det OK at bede dem om at flytte sig. Bare husk, at sikkerhed kommer først.

Gode naboer

Behandl andre som du selv vil behandles. Godt naboskab betyder også, at man møder mennesker, man normalt ikke ville møde. Og hvem ved hvad der kan komme ud af det…

content-loader
content-loader
content-loader