Gå til hoved-indhold
Lars Hendriksen er formand for Drage-klubben. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Lars Hendriksen er formand for Drage-klubben. Foto: Troels Lykke

Vil din sejlklub holde Gold Cup for Dragerne?

I 2016 er Danmark vært for Dragernes Gold Cup, som danske besætninger har vundet 32 gange siden 1937, men en værts-klub savnes? Læs også Prinsgemalens Drage-digt.

Af Troels Lykke |

Da Dragerne igennem årene har nydt godt af mange danske sejlklubbers gode vand, gode faciliteter, store entusiasme og dygtighed har vi besluttet at lade dette være udgangspunktet for vores søgen efter den klub som vil være vært for stævnet – alle sejlklubber skal have chancen!

Det fortæller den danske Drageklub til bådpressen.

I 2009 blev Gold Cup afholdt i Skagen i samarbejde mellem KDY og Skagen Sejlklub. Blandt nulevende dragesejlere blev det udråbt til det bedste nogensinde.

Året efter var vi på Marstrand og det blev også blandt de bedste og sådan er det når forventninger, forhåbninger, minder og entusiasme mødes ved Dragernes største årlige begivenhed – GULDPOKALEN.

Det er næsten altid det bedste stævne nogensinde.

Der er blevet sejlet om Guldpokalen siden 1937 og hele 32 gange er pokalen vundet af en Dansk besætning – så der er noget at leve op til når vi nu igen viser flaget, standeren og den skønne uforudsigelige danske sommer.

Efter skolernes sommerferie

Vi forestiller os at stævnet lægges i august i den første uge efter skolernes sommerferie – det giver erfaringsmæssigt gode muligheder for indkvartering, godt vejr og korte bukser.

Der forventes godt 100 både og da der er 3 mand plus koner, børn, kærester, stævneledere og hjælpere så taler vi om et stævne med ca. 800 implicerede i en ugelang dyst både på vand og på land.

Dragen er i dag den kølbådsklasse med størst udbredelse verden over – der er noget med den Drage – nogen kalder den "Bådenes båd".

De royale digt

HKH Prinsgemalen har skrevet et digt som siger det hele:

Dragen – En fuldblods båd, en vældig ganger, den mindst komfortable, den mest komplicerede, den mest følsomme, berusende....! Prøv hende én gang, og du er hendes for altid. Bevidstheden vaskes væk – ekstase. Og er end havet lunefuldt, hvilken korporlig skylle!

Har I lyst til, måske at afvikle dette stævne, så giv lyd nu, inden 1. maj 2012 på psh@mentor.dk Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. 

De interesserede vil herefter blive inviteret til en orienteringsaften og opløbet er i gang.

content-loader
content-loader
content-loader