Gå til hoved-indhold
Lars Hendriksen er vild med den dybe motorlyd fra V8eren.Kort Nyt
Lars Hendriksen er vild med den dybe motorlyd fra V8eren.

Drage-sejlere er til dansk Coronet-motorbåd

Lars Hendriksen er inkaneret Dragesejler i ind- og udland, men når han er hjemme sejler han speedbåd med hustru og tre børn, i kultbåden Coronet 240 Day Cruiser.

Af Troels Lykke |

Sejlerne kan godt tro om. Børn syntes nemlig tit, at en speedbåd er sjovere at sejle i, end i en langsom sejlbåd.

Det sådan at Rungsted-sejleren Lars Hendriksen oplever det, når han sejler med sine tre drenge, Johan, Oscar og Carl på hhv. 6, 9 og 12 år.

Hustruen Lone sejler også med på kultbåden Coronet 240 Day Cruiser, som blev købt i 2010. Båden, der blev bygget i 1992, bliver brugt til at bade fra, til vandski, ture til Ven og en sjælden weekendtur til Sverige.

-Det er en day cruiser, men vi har da overnattet alle fem i båden i Torekov i Sverige, men den er bedst beregnet til at kun tre overnatter i den fordi der kun er to køjer i kahytten. Der er da køleskab, elektrisk toilet, en lille håndvask, men der mangler stuveplads i forhold til en sejlbåd, så tøjet har man i tasker, siger Lars Hendriksen til BådNyt,der er på gaden nu med artiklen.

Hellere 20 knob

Om hvorfor børnene er særlig vild med Coronetten, siger han:

-Børnerne syntes det er sjovere at sejle 20 knob, end det er at sejle 4,5 knob med en Drage eller anden sejlbåd. Jeg er jo sejler med stort S, men Coronetten passer bedre i en travl i tid, hvor man tager ud og sejle halvanden time. Det tager jo under fem minutter før man er ude af havnen.

Hunden er også med på sejlads, ikke mindst når Lars Hendriksen følger Oscar, når han sejler Optimistjolle.

Coronetten skal være i vandet i Rungsted Havn, indtil der kommer is.

-Jeg skal over til Ven og fiske, siger Lars Hendriksen, der i november lige var komme hjem fra Cannes, hvor han havde vundet et stævne i Dragen.

Sejlere er til Coronet

Lars Hendriksen sejler i den smukke Drage og motorbåden er også en klassiker, hvilket ikke er en tilfældighed.

-I Danmark er der Nimbus motorcykler, X-Yachts og Coronetten, og Coronetten er jo blevet solgt over hele jorden, siger sejleren, der ikke vil ud med hvad han betalte for båden, men han fortæller at brugtbådspriserne på Coronetter ligger på mellem 80 og 200.000 kroner alt efter motorens tilstand.

-En motor koster alene 120.000 kroner, derfor bruger jeg den oprindelige, da motoren udgør den største del af bådens pris, siger Lars Hendriksen til BådNyt.

En anden grund til at det blev en Coronet han købte, skyldes vennerne i Drage-klassen, hvor svogeren Frank Berg fx har klassikeren Coronet 22 Sport, mens andre Drage-sejlere som Lars Jensen, Peter Holm, Søren Pehrsson og Theis Palm sejler også i bådtypen, som åbenbart tiltaler sejlere

-Faktisk tager de mere på vandet herhjemme i Coronetterne, end i deres sejlbåde, hvis de lige skal en kort tur på vandet, fortæller Lars Hendriksen, som allerede har været til det første uofficeille Coronet-træf:

-I år mødtes flere af os ud for Bellevue, da 20 Coronet-både mødte op til Skt. Hans aften, siger Lars Hendriksen, som sejler meget i sin Coronet 240 Day Cruiser.

-Men jeg polerer og pudser stadig mere end jeg sejler, siger han og griner.

Lars Hendriken ses her til Drage-VM i Australien for et år siden.

Børnene er vilde med motorbåden.

Kilde: BådNyt

content-loader
content-loader
content-loader