Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Socialdemokraternes Tom Jensen mener ikke at stigningen af afgiften er særligt belastende for sejlerne. Foto: Troels Lykke

Socialdemokrater afviser at ændre på lovforslag

I førstebehandlingen af afgiftssagen, gled socialdemokraternes skatteordfører Tom Jensen af, da Ole Birk Olesen fra Liberal Aliance anfægtede tal i Folketingssalen. Følg debatten live.

Af Troels Lykke |

60 procent af lystsejlerne belaster Lyngbys Nødradio, det er tal fra Skatteministeriet og dem stoler jeg på, lød det blandt andet fra Tom Jensen, skatteordfører fra Socialdemokratiet.

- For en båd der har en værdi på 300.000 kr. vil det kun koste 85 kr. mere om måneden og det skal man nok kunne klare. Det er vigtigt at sikre en finansiering af af den maritime nødradio og der er god overensstemmelse mellem dem der betaler til dem og dem der bruger den, siger han på folketingets web-tv.

Ole Birk Olesen fra Liberal Aliance undrede sig over at Tom Jensen ikke har styr på fakta.

- Dansk Sejlunion har oplyst at det er mellen 13 og 17 procent af lystsejlerne, der reddes af Lyngby Radio, 83 til 87 procent stammer fra andre som erhversbåde, surfere og andre der ikke betaler til afgiften. Kan Tom Jensen ikke tænke selv og regne ud at tallene med 60 procent ikke stemmer, siger Ole Birkmose.

Tom Jensen vil ikke anfægte tallet 60 procent og han holdte gennem debatten fast i at der var god balance mellem det sejlerne betaler og bruger.

Konservative Brian Mikkelsen, gik også efter forslaget om afgiftsstigningen.

- Kan socialdemokraterne ikke li sejlerne, ønsker man at sparke dem ud af landet.  Skal en virksomhedsejer også betale politiet for beskyttelse.

Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti slog fast at man risikerer at sejlerne flytter forsikringerne til udlandet og der vil man miste aftiften, vi kan ikke støtte forslaget, lød det fra Hans Kristian Skibby.

Venstremanden Torsten Schack Pedersen er også imod afgiften, der skal ramme sejlerne. Og han kritiserede Radikale Venstre for at komme med afgiften.

- Skal fodboldklubber så også betale for politiet ved fodboldkampe. Det er en besynderlig argumentation. I forvejen betaler sejlerne 115 mio. kroner om året (via kaskoforsikring), siger Torsten Schack Pedersen.

Ole Birk Olesen mente at man kunne bruge 37 mio. kroner til Lyngby Radio af de 115 mio. kroner, som staten årligt får ind for sejlerne.

Men det afviser de radikales skatteordfører Nadeem Farooq.

Ole Birk Olesen:

- Jeg vil gerne fjerne en procentsaftiften, men hvorfor vil man ikke bruge noge af de 115 mio. kroner til Lyngby Radio.

Jesper Petersen fra SF.

- Det er en lille stigning, det er rimeligt nok.

Jesper Petersen vil ikke svare på Ole Birk Olesens spørgsmål om de 115 mio. kr.

Følg debatten her

content-loader
content-loader
content-loader