Gå til hoved-indhold
Hans Viggaard er stærkt imod ny afgift, der vil resulterer i mindre arbejde til den danske bådbranche. Her er han på en Xp 33 forleden. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Hans Viggaard er stærkt imod ny afgift, der vil resultere i mindre arbejde til den danske bådbranche. Her er han på en Xp 33 forleden. Foto: Troels Lykke

X-Yachts: Regeringen taber penge på afgiftsstigning

Direktør Hans Viggaard fra X-Yachts advarer regeringen om at hæve afgiften på kaskoforsikring på lystbåde: - Man mister moms og afgift på det, siger han til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

I morgen onsdag får Dansk Sejlunion foretræde hos det 29 mand store Skatteudvalg i Folketinget.

På 15 minutter, der ifølge vores oplysninger er mange minutters tid til forklaring, skal sejladschef Steen Wintlew og hans embedsfolk fra Dansk Sejlunion, forsøge at overbevise Skatteudvalget om, at afgifsstigningen fra 1 procent til 1,34 er dybt urimelig.

Nu fortæller X-Yachts, der følger afgiftssagen nøje, at staten også vil tabe penge på en afgiftsstigning.

- Hvis stigningen kommer igennem kan det betyde færre solgte både i hele bådbranchen, hos os kan stigningen bremse salget af den nye Xp 33, som især egner sig til det danske marked. Det betyder tab i kaskoforsikring men også tab i moms. Det er derfor helt forkert hvis der kommer en afgiftsstigning. Samlet set vil staten miste et provenu fra bådbrancen, siger Hans Viggaard, da vi testede Xp 33 i sidste uge.

Færre solgte Xp 33ere vil fx resultere i færre danske arbejdspladser. Vi følger sagen. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader