Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
OK-VM vinder A. Budzien. Fotos: Frank Visler
Kapsejlads
Günter Arndt fra Solrød Strand elsker vind.
Kapsejlads
Jørgen Holm ses her forleden.
Kapsejlads
Bo Petersen overraskede som ny i klassen.

Danskerne kom aldrig til fadet - tysker tog OK-guld

VM sluttede i frisk vind ud for Vallensbæk og flere danskere var med fremme, men indsatsen i ugen var for ustabil til podieplads. Jørgen Holm bedste dansker på en femteplads blandt 146 joller.

Af Troels Lykke |

Dansk OK-jolle sejlads er i fremgang, flere og flere sejler herhjemme, men det er stadig længe siden at Danmark har været på podiet ved et verdensmesterskab.

Der var store forventninger til Jørgen Svendsen og Stefan Myralf, som klarede sig godt ved preworlds, men de sluttede på hhv. 7. og 23. plads, mens bedste dansker var den 59-årige Green-sejlmager og Kaløvig-sejler, Jørgen Holm, der tog en femteplads viser resultatlisten.

VMs positive overraskelse, set med danske øjne, var Bo Petersen, der startede VM med en førsteplads, siden blev han disket i en sejlads og sluttede på en 8. plads.

Bo Petersen fra Hellerup Sejlklub var blandt verdens bedste 505-sejlere, da han stoppede. Siden er det blevet til Contender-sejlads, men det ser ud til at den skiftes ud med en OK-jolle, lød det fra ham i tirsdags.

Ikke Lindhardtsens VM

Det blev ikke Jørgen Lindhardtsens VM, den 67-årige veteran vandt ellers første sejlads, indtil han opdagde at han havde overtrådt den hårde et minuts regel.

Jørgen Lindhardtsen der er tidligere VM-guldvinder i OK, blev denne gang nummer 18.

VM i Vallensbæk Sejlklub har været en succes med en kompetent dommer, Christian Lerche, der lagde gode banner og fik de 146 joller afsted på ÉN linje, heldigvis blev sejlere disket, så det ikke er legitimt at starte for tidligt, bare fordi der er så mange sejlere på linjen.

Sommerferie for at holde VM

På land har sejlklubben været fremragende med at få os 146 joller på land, på ingen tid. Og alt er taget med et smil, selvom de 40 hjælperne og stævnelederne Jakob Nybroe og Michael Bernfeld, har brugt deres sommerferie på os sejlere, super flot.

Se Frank Visler fotos fra 6. og 7. sejlads

content-loader
content-loader
content-loader