Gå til hoved-indhold
Nørregaard og Lang sejler i dag, men kan ikke følges på GPS-tracking, en skandale fra IOC. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Nørregaard og Lang sejler i dag, men kan ikke følges på GPS-tracking, en skandale fra IOC. Foto: Troels Lykke

IOC svigter sejlsporten - dropper GPS-tracking - en sag for Kronprinsen

Flere sejlere har spurgt os, hvor de finder GPS-tracking. Vi har undersøgt sagen og det er nedslående: IOC tillader det ikke, kun TV-stationer og landsholdene har adgang.

Af Troels Lykke, weymouth |

På det danske OL-holds meeting point, kun få hundrede meter fra presselokalet, hvor jeg er nu, fik jeg den triste besked af sejlernes presse attache, Flemming Østergaard Pedersen, nemlig at sejlere hjemme i Danmark ikke kan følge deres helte til søs, via gps-tracking.

- Det er ikke godt når man gerne vil have sejladsen bredt ud, der vil GPS-tracking til dem der følger sejladserne, have været godt, men for tre dage siden fik jeg en sms, der viste at IOC ikke tillader det, siger Flemming Østergaard Pedersen til minbaad.dk.

Der formodes at der ligger kæmpe kommercielle interesser, da tv-stationer, som fx DR, får GPS-tracking så Bo Hasseriis og DR bedre kan annalysere sejladsen.

En sag for Kronprinsen

Men noget oprør bliver der næppe herovre, når IOC siger noget så retter alle ind, det er alle klar over ved OL.

Men vi forventer at kronprins Frederik, der er med i IOC, tager sagen op, vi håber han læser minbaad.dk, det har han gjort før, ved vi positiv.

Møder vi ham i Weymouth, hvor han forventes, stiller vi ham spørgsmålet: Hvorfor må sejlerne ikke følge deres helte via gps-tracking?

content-loader
content-loader
content-loader