Gå til hoved-indhold
Kronprinsen har været medlem af ISAF´s eventkomité i otte år, men opgav sin idrætspolitiske toppost i international sejlsport på sejlunionens årsmøde i november. Foto: Rolex/sailing.orgKapsejlads
Kronprinsen har været medlem af ISAF´s eventkomité i otte år, men opgav sin idrætspolitiske toppost i international sejlsport på sejlunionens årsmøde i november. Foto: Rolex/sailing.org

Kronprinsen ud af den internationale sejlunion

Efter en årrække som udvalgsmedlem i den internationale sejlunion ISAF har IOC-medlem Kronprins Frederik fravalgt sit medlemskab af unionens eventkomité.

Af Lars Jørgensen |

Det danske IOC-medlem Kronprins Frederik er ikke længere udvalgsmedlem i den internationale sejlunion ISAF.
 
Kronprinsen har været medlem af ISAF´s eventkomité i otte år, men opgav sin idrætspolitiske toppost i international sejlsport på sejlunionens årsmøde i november.
 
- Jeg tror, det er et spørgsmål om at prioritere, hvor han har mulighed for at bruge sine ressourcer og gøre en forskel, forklarer Dansk Sejlunions formand Hans Natorp.
 
- Kronprinsen vil dog i den udstrækning, han kan afsætte tid til det, fortsat være en del af det arbejde, der foregår i ISAF-regi. Men kun på samme måde, som han også er det i andre idrætssammenhænge. Han har ikke længere nogen selvstændig post i ISAF.

Frederiks betydning flydende

Dermed har dansk idræt mistet en af de internationale topposter, som Danmarks Idræts-Forbund ellers satser på at få mange flere af.
 
I en opgørelse, som DIF offentliggjorde forrige år, bestod dansk idræts repræsentation i de internationale idrætsforbund af 37 politisk valgte ledere og 140 tekniske og administrative ledere.
 
- Men det er helt naturligt, at kronprinsen må prioritere blandt opgaverne. Han har efterhånden en del at se til i IOC, siger Danmarks Idræts-Forbunds formand Niels Nygaard om kronprinsens beslutning.
 
Kronprins Frederik blev optaget som medlem af IOC i 2009. Siden har han fået sæde i IOC's Sport for All-udvalg og koordinationsudvalget for Vinter-OL 2018 i den sydkoreanske by Pyeongchang.
 
Hans Natorp kan ikke pege på, hvilken konkret betydning, kronprinsens medlemskab af ISAF og IOC har haft og har for dansk sejlsport.
 
- Men de netværk, vi hver især er i, og den information, der flyder rundt som en baggrundsviden, er lige pludselig på et eller andet tidspunkt et eller andet værd i en eller anden sammenhæng. Så selvfølgelig har det haft en betydning for os, at kronprinsen sidder i IOC, og at vi har kunnet drøfte forskellige ting med ham, siger Hans Natorp.

DIF vigtigere end ISAF

Efter kronprinsens exit har Dansk Sejlunion nu to udvalgsformænd, Kim Andersen og Jan Stage, og to menige udvalgsmedlemmer, Dan Ibsen og Thomas Jørgensen, i Den Internationale Sejlunion.
 
Ifølge Hans Natorp kunne han som formand for Dansk Sejlunion også selv have haft en plads i ISAF's Council, hvis han havde ønsket det.
 
- Formanden for Dansk Sejlunion vil altid være en vigtig spiller på det internationale område. Og jeg gør også min indflydelse gældende i international sejlsportspolitik gennem forskelligt lobbyarbejde. Men jeg har indtil videre valgt ikke at stille op til en international post i ISAF, siger Hans Natorp.
 
- I stedet har jeg prioriteret, at det lige nu er vigtigere at bruge min tid på Dansk Sejlunions samarbejde med Danmarks Idræt-Forbund. F. eks. er det vigtigt, at jeg gør sejlunionens stemme gældende i forhold til fordelingen af Tipsmidlerne, som skal genforhandles i 2014.

content-loader
content-loader
content-loader