Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Jørgen Skov Hansen på 34. plads ved EM i A-Cat

EM i A-Cat var limiteret til 100 både, og igen i år blev der udsolgt. Danmarks bedste kort blev hjemme fra Italien, men Thomas Paasch har sendt en beretning.

Af Troels Lykke |

Torsdag sluttede A-Cat EM på Gardasøen, hvor der i den forgangene uge blev sejlet 9 sejladser, i alt fra 5 til 22 knobs vind, som er det spektrum som klassens Championship rules tillader. Det skriver Thomas Paasch fra A-Cat klubben i Danmark.

Stævnet var limiteret til 100 deltagere, og igen i år blev der udsolgt.

Vinderen blev den Australske sejlmager Andrew Landenberger, der lavede en imponerende serie med en 4. plads som dårligste resultat i de 9 sejladser.

Andenpladsen gik til engelske Chris Fields og på tredje pladsen endte Australiens Brad Collet.

Regerende verdensmester på 6. plads

Den regerende verdensmester, Steve Brewin fra Australien, måtte nøjes med en 6. plads i det stærke felt, og den afgående Europamester, Bob Baier fra Tyskland, endte på 7. pladsen.

Netop Brad havde haft en lidt tung start, men kom hårdt igen på tredje dagen med en serie på 3, 1, 1.

Men han røg ud af kampen om guldet, da han blev sejlet ned i første sejlads på fjerdedagen, hvilket kostede ham deltagelse i de sidste 3 sejladser. Han fik dog ’Redress’ og kunne dermed holde 3. pladsen.

Bedste dansker på 34. plads

Danmark var repræsenteret af Jørgen Skov Hansen og Frederik Stage-Nielsen, som endte på hhv. en 34. og en 53. plads. I forhold til sidste års VM i Kaløvig, har de begge haft en pæn fremgang på ca. 20 pladser, fortæller Thomas Paasch.

Se flere fotos fra stævnet

content-loader
content-loader
content-loader