Gå til hoved-indhold
HMS Bounty synker i et oprørt Atlanterhav. Foto: U.S. Coast GuardKort Nyt
HMS Bounty synker i et oprørt Atlanterhav. Foto: U.S. Coast Guard
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Sandy sænker HMS Bounty i Atlanten - kaptajn savnes

En kopi af tremasteren HMS Bounty sprang læk og sank i går efter orkanen Sandy tog fat. 14 besætningsmedlemmer blev reddet i land af U.S Coast Guard, men kaptajnen savnes stadig. Se video.

Af katrine bertelsen |

Den 180 fod lange tremaster HMS Bounty – en kopi af den ægte engelske HMS Bounty –  var på vej til St. Petersburg, Florida, da mandskabet måtte gå i redningsflåderne. Skibet begyndte at tage vand ind, og hun sank i fire meter høje bølger.

Ifølge CNN er 14 af HMS Bountys 16 besætningsmedlemmer reddet af af U.S. Coast Guard. Tre blev skyllet over bord, bl.a. savnes skibets mangeårige kaptajn, den 63-årige Robin Walbridge, en er omkommet og den sidste blev reddet af en helikopter.

Ejeren Bob Hansen, fortalte CNN at der egentlig ikke var fare på færde, før strømmen forsvandt, og der dermed ikke kunne pumpes vand ud.

- Bølgerne smadrede skibet og vi kom til et punkt hvor hun ikke kunne holde sig flydende, fortalte Bob Hansen til CNN mandag nat.

Alle de reddede ankom til U.S. Coast Guard redningsstation i byen Elizabeth sent mandag nat i North Carolina, og alle var uskadte.

HMS Bounty blev bygget til 1962-udgaven af filmen ”Mytteriet på Bounty” med Marlon Brando i rollen som mytteristernes anfører Fletcher Christian.

content-loader
content-loader
content-loader