Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Erik Müller fra KØS forklarer om dagens mange muligheder.
Sejlklubber
Kapsejlads for sjov, hvor det ikke er sikkert, at første båd i mål er vinderen.
Sejlklubber
Det var næsten 30 grader varmt, så på med badetøj og sejlervest.
Sejlklubber
Singlehandsejlads for Feva.
Sejlklubber
Sundbydrengene, syntes det var ”fedt” skiftevis være på vand og på land.
Sejlklubber
Trillebørvæddeløb. Der blev gået til stålet.

Ingen tabere – kun vindere

Skru ned for det elitære, og op for venskaberne. Det var valgsproget, da Bjørn Westergaard, tidligere elite- og OL-sejler, var med til at arrangere Hempel Non-Regatta i Svanemølleklubben KØS.

Af katrine bertelsen |

Masser af klubber satser på eliten, mens størsteparten af sejlerne hører til bredden. 39 unge fra nær og fjern havde en herlig weekend i Sejklubben KØS ved Svanemøllen, med leg på vand og på land, med fokus på at have det sjovt.

Fokus på venskaber

- Det meste i sejlsport er meget kapsejladsorienteret, så hvad faen ku’ vi gøre, fortæller Bjørn Westergaard en varm augustsøndag udenfor sejlklubben KØS lokaler i Svanemøllehavnen.

Bjørn Westergaard peger på, at hvis Sejlerdanmark ikke skal tørre helt ud, er det vigtigt at bredden bliver prioriteret meget højere.

- For mig handler sejlsport mest om det sociale. Når jeg spørger de unge i klubben, hvad det sjove er ved at komme til kapsejladserne i Danmark, er svaret faktisk næsten aldrig selve kapsejladserne, men derimod venskaberne.

Pacman og væddeløb

Tovholder, ansvarlig og formand for KØS, Erik Müller havde arrangeret sjove lege på vand og land, bl.a. pacman, hvor det gik ud på at samle så mange plastikbolde op af vandet som muligt, ballondans, hvor børnene skulle baldre balloner der var bundet bag på Fevajollerne, beachvolley og trillebør-væddeløb.

- Det var smaddergodt at vi ikke skulle være på vandet hele tiden, som til stævner, hvor vi nogen gange ligger derude i 6 timer, fortæller tre drenge fra Sundby Sejlklub. - Her skulle vi tit på land og spille beachvolley eller fodbold, og vi havde også trillebørvæddeløb,

Flere events de kommende år

- Næste år tror jeg, at vi kommer til at arrangere flere af den her type events, slutter Bjørn Westergaard. Nu skal vi evaluere på denne omgang, og om tre til fire år har vi måske 20 arrangementer – og ikke bare om sommeren.

Bjørn Westergaard, der sammen med koordinerende udviklingskonsulent Christian Steffensen fra Dansk Sejlunion var idémagerne bag Non Regattaen, fik også en pose penge fra Hempel. - Uden dem var det ikke muligt, siger Bjørn Westergaard, det koster jo noget, at stable et større arrangement på benene.

Alle fotos: Katrine Bertelsen og Sigrid Sand Westergaard, KØS

content-loader
content-loader
content-loader