Gå til hoved-indhold
Bønnerup"mafiaen" stillede med fire Ynglinge, ud af seks deltagende. Jyderne er ved at komme efter det! Foto: BSSKapsejlads
Bønnerup"mafiaen" stillede med fire Ynglinge, ud af seks deltagende. Jyderne er ved at komme efter det! Foto: BSS

Seks Ynglinge i Aalborg og København

Sidste weekend var der kapsejlads for Yngling samtidig i Aalborg og København. Aalborg Sejlklub stod for Nordøstjysk Mesterskab og Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub var vært for Kjøbenhavns Mesterskabet.

Af katrine bertelsen |

I den forgangne weekend blev der afholdt Nordøstjysk Mesterskab i Aalborg Sejlklub, hvor der deltog ikke mindre end seks ynglinge for første gang i mange år, måske nogensinde.

I København afholdt KAS ”Kjøbenhavns Mesterskab” for Yngling og Spækhugger, i rigtig lækkert sejlvejr med vind fra syd, her deltog også seks ynglinge.

I Ålborg var der deltagelse af 4 ynglinge besætninger fra Bønnerup Strand Sejlklub, og to fra Ålborg.

”Sjovt” vejr i Ålborg

Weekenden bød på lidt af hver vejrmæssigt. Lørdag startede med en god middelvind på ca. 5-6 m/s, som tog til i styrke, så der skulle arbejdes for at få bådene til at sejle effektivt.

Dagen sluttede tidligt grundet et større skybrud med hård vind, regn og torden. Søndagen bød til gengæld på to timers udsættelse på vandet grundet manglende vind. Ved frokosttid kom der ca. 2-3 m/s, som betød at de sidste sejladser kunne sættes på resultatlisterne.

I ynglingeklassen gik førstepladsen til Lasse Juhl (AS) som drog god nytte af sit lokalkendskab til fjorden og Erik Venøbo (BSS) tog en solid andenplads.


Der var kamp om tredjepladsen helt til sidste sejlads, hvor de to skippere Louise Venøbo (BSS) og, tidligere Nordiske Mester i Zoom8, Anne-Mette Laugesen (AS) kæmpede til sidste blodsdråbe for at få sejladsen i hus først og dermed bryde pointligheden.

Anne-Mette tabte en infight med en af de andre både på startlinjen, og en god sejlads af Louise betød at tredjepladsen blev sejlet hjem til BSS.

Første kapsejlads

Ægteparret Rasmus og Joania Jensen fik afsat børnene for at være med til deres første kapsejlads nogensinde i Ynglingen og havde med et køligt overblik og ro i båden en rigtig god weekend.

De sagde begge to efterfølgende, at det absolut ikke var sidste gang de skulle med til kapsejlads. Træningen forud for stævnet har kun varet i fire uger, hvorfor deres overordnede præstationer var i særklasse – bl.a. slog de Anne-Mette Laugesen i en enkelt sejlads.


Sidste deltagende båd blev styret af Kirsten Rambøl, som undervejs havde lidt problemer med spileren og den Aalborgensiske strøm som er meget lumsk til tider med varierende styrke, retning og en hel del tang.

Til den daglige træning tæller den Bønnerupske flåde syv sejlende Ynglinge, hvoraf de fire pt. er kapsejladsaktive. Målet for BSS i 2013 er at alle syv kommer ud til stævner - i første omgang i de jyske vande.

Jørgen Ring gør det igen

Kjøbenhavns Mesterskabet i Yngling blev vundet af veteranen Jørgen Ring sammen med Angus Larsen og Gustav Skydsgaard. Det blev nogle spændende sejladser og Y DEN 111 vandt den sidste sejlads bare en halv meter foran Lucas Lier og Konrad, og det var nok til at vinde sammenlagt.

content-loader
content-loader
content-loader