Gå til hoved-indhold
Dan og Allan Ibsen skal lære at sejle med spiler. Her demonstrerer to Middelfart sejlere, hvordan man laver en kombineret flyvende tepose og undervandsbåd. 10 point for den kunstneriske udførelse. Foto: Peter QuorningKapsejlads
Dan og Allan Ibsen skal lære at sejle med spiler. Her demonstrerer to Middelfart sejlere, hvordan man laver en kombineret flyvende tepose og undervandsbåd. 10 point for den kunstneriske udførelse. Foto: Peter Quorning

Aprilsnar: Hobie Cat 16 SPI – ny OL båd

Breaking News: Nacra17 ude – Hobie Cat 16 SPI inde. Equipment committee i ISAF, har valgt at dømme den nye Nacra 17 ude. Dan Ibsen fra DS bekender, at han har været Hobie ”skabssejler” i årevis – og han er begejstret.

Af katrine bertelsen |

OL-katamaranen Nacra 17, er dømt ude. På et møde i marts 2013 i ISAF’s Equipment committee, blev båden vejet og fundet for let. Dansk Sejlunions Dan Ibsen var tilstede på mødet Equipment committee, og han er lettet.

- Vi var opmærksomme på problemerne med kulfibermasten der knækker, men det har efterfølgende vist sig, at der var flere problemer med båden. At vi nu har valgt Hobie Cat 16 SPI, er den eneste fornuftige løsning. Båden er gennemprøvet, og lever også op til ISAF’s øvrige krav til en OL-båd, som f.eks. at den er udbredt worldwide, udtaler Dan Ibsen, der varetager internationale relationer for Dansk Sejlunion.

Problemet var kendt i 2012

Allerede i april 2012 da ISAF skulle udvælge testbåde til OL-flerskrogsklassen, var der problemer med Nacra 17’s mast. Et af emnerne på mødet i Santander på den spanske nordkyst var netop fejl på udstyr. Det belgiske medlem af ISAF’s Equipment Committee, hollandske Carolijn Brouwer var allerede da bekymret.

- Der var ingen i ISAF Equipment gruppen der var tilstede i Santander, der nævnte den brækkede kulfibermast. Jeg følte at jeg måtte rejse problemet, hvis ingen andre gjorde det, men der var ingen kommentarer til spørgsmålet dengang, udtaler Carolijn Brouwer til minbaad.dk.

Carolijn Brouwer var også bekymret over rygter om, at både kulfiberror og daggerboards også var begyndt at svigte.

Hobiesejler i hemmelighed

Dan Ibsen, der arbejder med de internationale relationer for Dansk Sejlunion, har svært ved at få armene ned.

- Min bror og jeg har sejlet Hobie Cat 16 i mange år, men vi har gået lidt stille med det. Men nu vil vi ”springe ud” og deltage i kapsejladser i Hobien. Man går heller ikke så nemt på grund, som i en kølbåd, slutter Dan Ibsen.

content-loader
content-loader
content-loader