Gå til hoved-indhold
Dan Ibsen på fordækket på x-362 Sport efter start i Aarhus. Foto: Mick Anderson/sailingpixKapsejlads
Dan Ibsen på fordækket på x-362 Sport efter start i Aarhus. Foto: Mick Anderson/sailingpix

Dan Ibsen rammer ny sten ved Samsø

Dansk Sejlunions generalsekretær, Dan Ibsen, fortsætter med at skabe opmærksomhed omkring Two Star-sejladserne. Folkebåd vandt AFI Marine Two Star Race igen. Se Anderson-fotos.

Af Troels Lykke |

Der var et varierende kapsejladsvejr til 86 deltagere i AFI Marine Two Star.

Lørdag morgen sejlede de første både med respitstart af sted fra Århus Lystbådehavn mod Ballen kl. 8.30 i 6 – 8 m/s. 

Skæringen på første ben fik enkelte til at eksperimentere med genakkere derefter forbi Sletterhage med slæk på og fra Skadegrund lå det næste ben mod Vejrø tæt på vindøjet. 

Søgte strømlæ

Det gav taktiske overvejelser baseret på strømforhold, vinddrejning, vindstyrke, så nogle valgte at gå ind under Samsøs nordspids, andre ud i Samsø Bælt, mens nogle tog den radikale midt i mellem. 

Ved Vejrø var der godt gang i den nordgående strøm så der blev søgt strømlæ på begge sider af løbet. 

I let vind krydsede bådene tæt ned langs Samsøs østkyst, for de både, der her dannede ”Stålhøj Grundejerforening”, var det for tæt, for de stiftede bekendtskab med et stenrev nogle sømil nord for Ballen. 

Flere og flere sejlere afslørede i løbet af aftenen at de også havde været på grund.

Ibsen-brødre var igen uheldige...

Dan og Allan Ibsen i deres X-362 Sport, X-Dream fra KDY, var selvfølgelig med i grundejerforeningen på østsiden af Samsø, lørdag, før første etape var slut.

- Ibsen-brødrene hamrede på en sten men var hurtigt fri. Der var mindst seks både, der sejlede på grund. Jens Fast fra en ScanKap 99 måtte i vandet og skubbe båden af grund. Der var 4 m/sek. og modstrøm og der var fire meter vand viste kortet og sten, det var omkring seks sømil fra Ballen, siger Jens Erik Hansen i dag til minbaad.dk.

Jens Erik Hansen sejlede selv med på sin Omega 42.

X-40 først til Samsø

Målgang lige ud for Ballen Havn i let vind. X2Box med Henrik Jørgensen og Jan B. Hansen var første båd i mål.

Ved stævnefesten på Restaurant Dokken fejrede ca. 200 sejlere traditionen tro ’Dagens helte’, bl. a. første fuldførende båd og ’første ikke fuldførende båd’, samt medlemmer af ”Stålhøj Grundejerforening”, der blev præmieret med en pakke nye Samsøkartofler. 

Per Asmussen hyldet

Per Asmussen blev fejret som initiativtager og stævneleder gennem fire år til Århus Sejlklubs AFI Marine Two Star Race.

- Per har banket et af landets største stævner op sammen med en stærk og kompetent medlemsskare fra Århus Sejlklub. Per blev fejret noget 25 år gammelt bygvand fra Vestskotland, siger Jene Erik Hansen.

Der var noget mere vind søndag. Starten foregik i ca. 10-12 m/s ned til Samsøs sydspids med kryds, igen helt inde under land. Op mod Århus eksperimenteredes med spilersætninger, nogle med held og andre til almindelig underholdning for de nærmeste både. 

Jens Fast i Scancap var første båd i mål på søndagens bane.
Ved præmieuddelingen takkedes stævnets sponsorer for opbakningen til stævnet. 

Som hovedsponsorer yder AFI Marine, Nordea og Pantaenius en afgørende indsats for omkring 200 sejleres årlige oplevelser rundt om Samsø.

- Århus Sejlklub evaluerer i de kommende uger stævnet på grundlag af en rundspørge til samtlige sejlere.  Vi glæder os til at vi ses næste år! Resultater ses på stævnets hjemmeside, siger Jens Erik Hansen.

Folkebåd vinder for 4. år i træk efter DH

Erland Sperlig, Århus Sejlklub og Flemming Jensen, Kaløvig Bådelaug, vandt over-alt-præmien (danmarks ældste sejlsportspokal), der går til den bedste besætning efter DH-handicap. 

- Man skal sejle godt for at vinde den pokal, og hvis man vil sejle godt, så sejl Folkebåd, der for fjerde år var den klasse, der vandt overaltpræmien, siger Jens Erik Hansen.

Foto: Mick Anderson/sailingpix

Foto: Mick Anderson/sailingpix

Foto: Mick Anderson/sailingpix

X-40 styret af Quantum-sejlmager Jan Hansen, gast er xbox-ejer Henrik Jørgensen. Holdet kom først til Samsø, hvor der blev sejlet hjem om søndagen efter stor fest og overnatnin. Foto: Mick Anderson/sailingpix

Se flere Mick Anderson-fotos fra sejladsen

content-loader
content-loader
content-loader