Gå til hoved-indhold
Nørrekaas Lystbådehavn har plads til 200 både, og er Bornholms største. Den ligger lige nord for Rønne trafikhavn. Collage: KBHavne
Nørrekaas Lystbådehavn har plads til 200 både, og er Bornholms største. Den ligger lige nord for Rønne trafikhavn. Collage: KB

Nørrekaas lystbådehavn bliver misligholdt

Manglende vedligeholdelse af Nørrekaas lystbådehavn på Bornholm, har fået Rønne Sejlklub til at klage til Bornholms Regionskommune – igen. Minbaad.dk har fulgt op på sagen.

Af katrine bertelsen |

Allerede i 2009 klagede Rønne sejlklub over manglende vedligeholdelse af Nørrekaas havn. Nu klager de igen, for der er ikke sket noget som helst.

I klubbens klage til Bornholms Regionskommune henviser formand Anders Funch Nielsen til, at de er blevet lovet, at der skulle blive udarbejdet en vedligeholdelses- og prioriteringsplan for Nørrekaas Lystbådehavn.

Det er ikke sket endnu, og nu er Anders Funch Nielsen, formand for Rønne Sejlklub ved at være træt.

Andre havne bliver renoveret

Han fortæller til minbaad.dk, at Rønne Sejlklub i deres skrivelse til kommunen har lagt en række forslag til forbedringer frem, forbedringer der vel at mærke ikke behøver at koste en bondegård.

Ifølge Anders Funch Nielsen er den manglende vedligeholdelse uforståelig, da andre og mindre besejlede havne bliver renoveret.

- Havnen er ved at falde sammen og sikkerhedsudstyret virker ikke, mens andre, mindre havne bliver renoveret for millioner, siger en uforstående Anders Funch Nielsen, til minbaad.dk.

En mio. kroner om året fra gæstesejlere

Nørrekaas Lystbådehavn genererer ca. 1 million kr om året, fra gæstesejlere og brugere, men indtægterne går i kommunens fælles havnekasse. Anders Funch Nielsen mener, at havnens brugerråd ikke er kompetent nok, og heller ikke er interesseret i havnens drift og brug.

Ved kommune-sammenlægningen i 2007 blev ansvaret for vedligeholdelsen af Nørrekaas Lystbåde havn – den største lystbådehavn på Bornholm – flyttet fra Rønne havn til Bornholms Regionskommune.

content-loader
content-loader
content-loader