Gå til hoved-indhold
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen vandt første sejlads i dag med 500 meter til nummer to. Foto: Mick Anderson, sailingpix.dkKapsejlads
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen vandt første sejlads i dag med 500 meter til nummer to. Foto: Mick Anderson, sailingpix.dk

Ida Marie og Marie bedste danskere på 7. plads

Warrer og Lang er bedste danske kort pt. ved EM på en 9. plads hos mændene. Nørregaard og Thomsen er på 41. plads. Vi taler med en træt Ida Marie, der sejlede tirsdag aften. Se Mick Anderson-fotos.

Af Troels Lykke, Aarhus Lystbådehavn |

Det har været en lang dag på vandet for sejlere, dommere, hjælpere og os journalister, der har fulgt sejlerne i dag.

Der blev nemlig sejlet efter klokken 19.30 om aftenen og flere sejlere vi mødte var noget mørbanket her på havnen i Aarhus under 49er-EM. Vinden har nemlig været ustabil og svag.

På banen, der lå sydligt, to-tre sømil fra land, var der noget lang ventetid, selvom vinden var kommet, kunne vi høre fra flere utålmodige landstrænere, som vi talte med.

De internationale dommere, der har danske nationale dommere som hjælpere, er åbenbart noget forsigtige med at sende sejlerne af sted på skæve baner.

Vandt første sejlads stort

En af de trætte sejlere var Ida Marie Baad, vi dog fangede på en telefon. Hun var lige kommet hjem og det var endda først halv ni.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen er lige nu bedste danske hold på en samlet 7. plads, kan man se på resultatlisten.

De lagde ud med en førsteplads i tirsdagens første sejlads ved EM i 49er i Aarhusbugten.

De to lokale sejlere var i den sejlads flere hundrede meter foran nummer to i det 37 både store 49erFX-felt.

I anden sejlads tog de en 7. plads og i dagens sidste sejlads lå de nummer syv kort tid før de skulle i mål, men fem minutter efter røg de ned i feltet på læns og sluttede på en 27. plads.

- Pludselig døde vinden, så næsten alle både sejlede fra os. Vi kunne overhovedet ikke gøre noget, men havde vi blevet nummer syv i sidste sejlads, havde vi været i top 3, men vi synes stadig at det har været en o.k. dag, bortset fra at vi først er kommet sent om aftenen, fordi vi har ventet på vind skulle komme, men vores fart er virkelig god, dog skal vi være mere fremme i starterne, forklarer rorsmanden Ida Marie Baad, der er optimistisk før otte sejladser forsøges sejles i hus, før kvartfinalerne, hvor de 32 bedste går videre.

Ekstra bane de næste to dage

Stævneleder Søren Hansen forklarer sent tirsdag, at der nu udvides med en bane, så der for de 91 mandlige 49er-hold og 37 kvindelige 49erFX-hold, er tre baner frem til kvartfinalerne på fredag, hvor finalen sejles på søndag og det bliver helt tæt på land.

Lige nu er Warrer og Lang på en 9. plads, som bedste danske hold, viser resultatlisten

OL-bronzevinder Allan Nørregaard har ikke haft sin bedste dag. Lige nu er han nede i feltet med Anders Thomsen på en 41. plads. Foto: Mick Anderson/salingpix.dk 

Se flere Mick Anderson foto her på minbaad.dks galleri

content-loader
content-loader
content-loader