Gå til hoved-indhold
Katja Salskov og Jena Mai Hansen ødelagde sværd i går. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Katja Salskov Iversen og Jena Mai Hansen ødelagde sværd i går, men smile kunne de stadig. Foto: Troels Lykke

49erFX sværd flækkede i practice race

Jena Mai Hansen og Katja Salskov Iversen fløj frem i forstaget i går i Aarhus, da deres sværd flækkede i 5 m/sek. Klokken 11 i dag går første start i 49er-EM.

Af Troels Lykke |

24-årige Jena Mai Hansen og hendes 18-årige gast, Katja Salskov Iversen, er noget nervøse for om deres sværd holder på deres 49erFX ved EM, hvor første start går klokken 11 i dag, for halvdelen af feltet og få timer efter sejler den anden halvdel.

Det flækkede nemlig i practice race, så båden stoppede op.

- Vi fløj frem i forstaget, så kraftigt bremsede båden op, nu har vi talt med Ovington og fået et nyt sværd og håber at det holder, siger Jena Mai Hansen lige efter åbningen på Aarhus Havn, hvor 49er-kvinderne sidder og hygger med Finn 'Beton' Jensen.

Selv ser hun ikke holdet som favoritter til at vinde EM, selvom duoen, der træner med mændene i Hellerup blev nummer tre på Mallorca.

Favoritværdigheden giver Jena Mai Hansen til et newzealandsk hold og så Aarhus-sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen.

- Kiwierne har været i Europa siden februar og har trænet fuld tid, men faktisk kender vi ikke helt holdets styrke.

Ida Marie Baad: Vi kan vinde men også blive nummer ti

Marie Thusgaard Olsen, der også er på havnen i sejlerteltet, ser sig selv i finalen, der tæller de otte bedste.

- Den sidste måned har vi trænet hver dag og føler os klar, men vi har lige haft sejlfri i fire dage for at være mere tændt. Vores mål er at slutte i finalen ellers vil vi være skuffet, men de andre hold er blevet teknisk bedre siden Mallorca (hvor holdet vandt i april, red.) men vi er også blevet bedre og fået bedre vendinger. Men vi kender ikke helt niveauet blandt modstanderne, siger gasten.

Ida Marie Baad føjer til.

- Vi kan blive nummer ti men vi kan også vinde EM.

Følg sejladserne på www.49erem.dk

Finn 'Beton' Jensen, chef for Kraftcenter Aarhus, er som sædvanlig en opmuntrende træner for sejlerne. - Ida Marie og Marie Thusgaard Olsen lever efterhånden professionelt med dagligdagen sat i skema med sejlads, træning og skole, det gør at de har gode chancer for et topresultat ved EM, siger han.

content-loader
content-loader
content-loader