Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinderne måtte i vandet.

Dansk pige-sølv ved 29er VM i Kaløvig

Jeanine Olrik og Frederikke Graversen tog 26. plads i guldfeltet og det gav sølv hos pigerne under 29er-VM. Hos drengene vandt franskmænd. Bedste danske drenge blev nummer 34.

Af Troels Lykke |

Kaløvig viste sig fra sin absolut flotteste side på den afsluttende finaledag af 29er VM. 30 grader, solskin fra en skyfri himmel og en vindstyrke mellem 4-8 m/sek. gav sejlere og tilskuere perfekte forhold til de tre finalesejladser.

Det blev ISAF Youth verdensmestrene Lucas Rual og Emile Amoros (FRA), som flere gange i løbet af ugen har ligget på førstepladsen, der sikrede sig titlen som 2013 29er World Champions efter et par spændende finalesejladser.

Rual og Amoros startede således dagen med en placering som nr. 32 på første sejlads, og så derfor en kort overgang ud til at smide det hele på gulvet.

Sådan skulle det dog ikke være, og de stærke franskmænd svarede igen på de to følgende sejladser med en 10. og 2. plads, hvilket sikrede dem sejren med 27 point ned til Markus Sommerville og Jack Simpson fra New Zealand.

Spanierne Marti Llena og Oriol Mahiques tog med to afgørende sejladser fusen på Australierne, som ellers havde holdt dem fra topplaceringerne hele ugen.

Dansk sølv i kvinderækken

For kvinderne tog nordmændene Ragna og Maia Agerup den samlede sejr med god afstand ned til de danske piger Jeanine Olrik og Frederikke Graversen, som derfor måtte tage sig til takke med andenpladsen i kvinderækken (26. plads i den åbne klasse).

Frederik Just Melson og Markus Oliver Nielsen sejlede sig lidt frem i guldfeltet på sidstedagen, og sluttede derfor af på en 34. plads efter en sidste serie på 47-23-3.

Det skriver Sailing Aarhus til pressen.

Carl Emil Baad Nielsen og Sebastian Byrsting slutter som nr. 48 med Joakim Salskov-Iversen og Andreas Kjærgaard lige efter sig på 49. pladsen, mens Tobias Andersen og Frederik Korsgaard slutter som nr. 52.

Vinderne af sølv feltet: Clementine Mindren og Elitte Ferroniere (FRA); Bronze feltet: Douglas Campbell og Cameron Seagreen (AUS); Emerald feltet: Var Osborg og Eric Collet (NOR); Ungdomskonkurrencen: Lucas Rual og Emile Amoros (FRA).

Ros til værterne

Med 29er VM veloverstået kan Sailing Aarhus og Kaløvig Bådelaug se tilbage på en uge med besøg af over 400 sejlere fra 25 nationer, som ifølge 29er klassens direktør, Jerelyn Biehl, har fået serveret et professionelt og velkørt stævne:

"Sailing Aarhus og Kaløvig Bådelaug har været fremragende værter gennem hele mesterskabet, og det flotte sejlsportscenter i Kaløvig har bidraget til en fantastisk oplevelse for såvel sejlere som tilskuere hele vejen igennem".