Gå til hoved-indhold
Martin Kirketerp mødte op med sin OL-guldmedalje fra 49eren. Her fik britiske Kim May-Papiliou lov til at bære den.Kapsejlads
Martin Kirketerp mødte op med sin OL-guldmedalje fra 49eren. Her fik britiske Kim May-Papiliou lov til at bære den.

Danskere skuffer ved 29er VM - talentkrise i skiff?

De danske besætninger formår ikke at blande sig i toppen af feltet. Joakim Salskov-Iversen og Andreas Kjærgaard er bedste danske 29er på en 44. plads.

Af Troels Lykke |

Efter feltet i 29er VM nu er blevet delt op i Guld, Sølv, Bronze og Emerald, er konkurrencen for alvor spidset til, og hver en sejlads tæller.

Tre sejladser blev det til på finalernes første dag, og selvom der sejledes samtidig på de fire baner, var det med ganske uens vinde spredt udover Aarhus bugten.

Bronze og Emerald sejlede deres første sejladser i en let til jævn vind, mens Sølv og Guld havde omkring 3-4 m/sek. To små regnskyl fulgte herefter på banerne med øget vindstyrke til følger med vindstød på op til 10 m/sek. resulterende i svære forhold for både sejlere og løbsledelse.

Da regnskyllet havde passeret faldt vinden igen til under 5 m/sek., dog med nok vind til at gennemføre de resterende sejladser.

Tronskifte på finalernes første dag

I guldfeltet er der fantastisk tæt kamp om placeringerne, og den førende båd med Lucas Rual og Emile Amoros (FRA), er således blevet henvist til tredjepladsen efter dagens finalesejladser.

Den nye førerbåd er Jim Colley og Shaun Connor (AUS), som kravlede til tops med en serie på 6-3-4. Amerikanerne Campdell D'Eliscu og Connor Keller sejlede stabilt gennem kvalifikationen, og ligeledes gennem finalernes første dag, og er derfor placeret på en øjeblikkelig andenplads.

Dagens hold må dog siges at være Ida Svensson og Rasmus Rosengren (SWE), som hamrede op af resultatlisten i dag fra en indledende placering som nr. 36 til en øjeblikkelig 5. plads (8-9-3).

Også for de rene kvindelige besætninger blev det bedst placerede hold i dag vippet af pinden. Ruth Allan og Alice Masterman (GBR) overtog således førstepladsen fra søstrene Ragna og Maia Agerup (NOR).

Ingen danskere i top 40

De danske besætninger formår ikke på nuværende tidspunkt at blande sig i toppen af feltet, og Joakim Salskov-Iversen og Andreas Kjærgaard er således bedste danske båd på en 44. plads med tre danske både på de efterfølgende placeringer (45. plads: Melson & Nielsen; 46. plads: Olrik & Graversen; 47. plads: Nielsen & Byrsting; 52. plads: Andersen & Korsgaard)

De førende besætninger fra de andre felter er: Sølv - Don og Dylan Whitcraft (THA); Bronze - Joshua Belben og Robert Masterman (GBR); Emerald - Marco og Matteo Bucalossi (ITA).

OL-guldvinder på besøg

Udover at dagen bød på spændende finalesejladser for de unge sejlere, kunne mange krydre dagen med endnu en stor oplevelse, idet den danske 49er OL guldvinder fra 2008 i Beijing, Martin Kirketerp, havde medbragt sin OL-guldmedalje, som sejlerne kunne få lov at prøve på.

En oplevelse, der uden tvivl, giver næring til de mange fremtidige olympiske aspiranter, som sejler rundt ude på Aarhus Bugten i disse dage.

Finalesejladserne fortsætter indtil i morgen fredag d. 2. august, hvor præmieoverrækkelsen finder sted.

Se galleri fra 29er-VM

content-loader
content-loader
content-loader