Gå til hoved-indhold
Væsken i brillen gør at sejlerens søsyge efter syv minutter vil forsvinde, lover producenten. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Væsken i brillen gør at sejlerens søsyge efter syv minutter vil forsvinde, lover producenten. Foto: Troels Lykke

Søsyg sejler skal teste søsygebriller

Palby sender en ikke-søstærk person på sejltur til Norge med nye prisbelønnede søsygebriller til 399 kroner før de vil starte import. Syv minutter efter du tager dem på, forsvinder søsygen.

Af Troels Lykke |

En ny brille mod søsyge fik en pris hos METS og brillen, hvor der er væske i, gør at man efter syv minutter får en slags balance og dermed forsvinder søsygen. Palby Marine i Kolding overvejer at importere antisøsyge-brillen, som de vil sælge for 399 kroner.

- Vi tester dem i næste uge på sejler, som lider voldsomt af søsyge, han skal en tur til Norge og så må vi se om de duer, siger Christina Rosenkvist, marketingchef hos Palby Marine til minbaad.dk.

- Søsyge opstår fordi der kommer ubalance i balanceorganet, som sidder i øret, opstående primært fra synssansen. Det handler derfor om at få den i balance, fx ved at fokusere blikket ud i horisonten, sådan siger afdelingssygeplejerske Ingrid Bjørn, som dog ikke kan vurdere om hun tror på om brillen kan løse søsyge.

Producenten anbefaler i øvrigt, at man ikke tager medicin mod søsyge, samtidig med man har de nye anti-søsygebriller på.

content-loader
content-loader
content-loader