Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Armel Le Cleác'h ligger 34 sømil efter førende båd, der mangler 6.653 sømil til Frankrig.

Ny rekord i Vendeé Globe - 53 dage er nu sejlet

Francois Garbart satte tirsdag en ny rekord. Han sejlede 4 dage, 8 timer, 50 min., hurtigere fra start i Frankrig til Kap Horn, end Michael Desjoyeaux gjorde i 2009. Ny update fra Ole Larsen.

Af Ole Larsen, randers |

Francois Garbart, førende i Vendee Globe holder liv i en mulig omsejlingsrekord for hele sejladsen.

Han var på det tidspunkt kun 25 sømil foran nr. 2 Armel Le Cleác'h (FRA, Banque Populaire). Se hvor bådene ligger nu.

Så de to forsætter med at sejle matchrace, og med kun 6.800 sømil tilbage af sejladsen er der lagt op til en rigtig spænende afslutning, som jeg glæder til at følge.

Bernard Stamm er en super fyr. Minbaad.dk har mødt sejleren flere gange.

Uheldige Bernard Stamm

Bernard Stamm, (SUI, Cherminées Poujoulat), blev den 1. januar 2013 kl.18.00 disket, efter et stop ved New Zealand, hvor han skulle lave hans hydro generator.

Han havde kastet anker i en bugt, men I løbet af natten var der kommet en russisk båd, og da han opdagede at hans anker ikke holdt, og han var begyndt at drive hen imod den russiske båd, fik han travlt.

Han løb rundt på båden, for at få startet det hele op igen - computer, autopilot, gøre klar til at sætte sejl, osv., så han på den måde kunne komme på plads igen og undgå at få smadret båden.

Pludselig en russer om bord

Da han kom op dækket igen, var der pludselig kommet en over fra den russiske båd, som prøvede at hjælpe med at få ankeret til at tage fat igen.

Det hele gik rigtig hurtigt for Bernard og heldigvis fik ankeret fat igen. Og ham fra den russiske båd forlod båden straks efter.

Godt nok står der sejladsbestemmelserne at du ikke må modtage nogen form for hjælp udefra, men i denne situation kan det efter min mening godt ses lidt bort fra reglen, da det er en person, som er kommet ombord uden at han viste det.

Bernard har også bedt om at få sagen genåbnet, som han godt kan ifølge sejladsbestemmelserne og imens sejler videre. Jeg håber, det vil lykkes ham at få lov til at fuldende sejladsen og ikke skal til at udgå igen for 3. gang!

Mange nytårs sejlerhilsner

Ole Larsen

Mini Transat 650 solo sejler
www.facebook.com/Dansail

content-loader
content-loader
content-loader