Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rasmus Køstner og Guo Chuan i Qingdao.
Kapsejlads
Lidt for rolig vind i Qindao
Kapsejlads
Det var det vejr OL-sejlerne frygtede i 2008.

Kinesisk sejlerlegende om bord på SAP Extreme

Guo Chuan er den første kineser, der sejlede jorden rundt nonstop i 40 fod. Og det var med verdensrekord i klassen. - Han er en cool fyr, siger co-skipper, Rasmus Køstner.

Af Troels Lykke |

Guo Chuan sprang på førstedagen i årets tredje stævne i den globale Extreme Sailing Series om bord på SAP Extreme Sailing Team og prøvede for første gang at sejle de ekstreme katamaraner.

Jes Gram-Hansen:

”Det er en stor ære for holdet at have Guo Chuan med på vandet. Jeg beundre virkelig hans bedrift. Guo Chuan sejlede single-hand jorden rundt på kun 138 dage. Det er en rejse, jeg ikke kunne tænke mig at gøre alene. Det er vildt at tænke på, at flere mennesker har besteget Mount Everest, end der har været mennesker, der har sejlet jorden rundt non-stop, som Guo Chuan har gjort det.”

Køstner: Han er en cool fyr

Rasmus Køstner:

”Guo Chuan er et stort forbillede og hans bedrift er til stor inspiration for sejlere i hele verden. I Kina har Guo Chuan stjernestatus og Pete Cumming, Jes Gram-Hansen og jeg havde fornøjelsen at tale med Guo Chuan i VIP området efter sejladserne, han er virkelig en cool fyr og helt nede på jorden. Der er meget stor forskel på Guo Chuans jordomsejling til vores indædte kamp om podiet på Extreme 40 banen, men det er fascinerende at høre hans historie og blive klogere på hvad det kræve som menneske at sejle jorden rundt.”

Mere om Guo Chuan: www.sail-world.com/Asia/New-World-Record-established-by-Qing-Dao/109040

content-loader
content-loader
content-loader