Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Høgh-Christensen under OL i Weymouth. Her er det fra førstedagen på banen tæt på land. Foto: Troels Lykke

Jonas Høgh-Christensen savner Finnjollen

- Nogle gange kan man godt ønske sig tilbage i båden, og det har været rigtigt svært at stoppe karrieren bagefter, men jeg har heldigvis haft noget at komme hjem til, siger Høghen.

Af Troels Lykke |

Jylands-Posten har talt med OL-vinderne fra England. Her er som bekendt to danske både, der leverede varen, 49eren og Finnjollen.

Jonas Høgh-Christensen fortæller til avisens sektion, Tempo, at mange kolleger satte prædikater som 'sindssyg og 'alternativ', da han et år før OL erklærede, at nu tog han orlov som kommerciel direktør hos koncertarrangøren Live Nation, for at gå efter en OL-medalje.

Men da kæresten Julie tog pause fra job for at følge Jonas rundt i verden gjorde det godt med opbakningen.

- Der kommer respekt om ens person i erhvervslivet, når man sætter sig sådan et mål og viser, at man kan opfylde det, men man kan let komme til at føle sig tom bagefter, for når man kæmper for en OL-medale, er tingene meget firkantede, siger han til Jyllands-Posten.

- Målet er klart, forklarer han videre, og man har fuldt ejerskab over forløbet. På en arbejdsplads er målene mere uklare, der er flere med indover, og der bliver en daglig trummerum. Nogle gange kan man godt ønske sig tilbage i båden, og det har været rigtigt svært at stoppe karrieren bagefter, men jeg har heldigvis haft noget at komme hjem til, siger Jonas Høgh-Christensen.

Allan Nørregaard festede igennem

49er-sejleren Allan Nørregaard, der tog OL-bronze i 49eren siger til avisen:

- Vi røg i byen fem dage i træk og var ikke hjemme før 8 om morgenen. Der havde været fokus på i tre år uden pause, hvor vi bare skulle forberede os og forberede os, så nu skulle der ske noget, siger Allan Nørregaard, der kom til at sige til journalister efter sejren, at det var som at få en udløsning, han mente forløsning, fortalte han efterfølgende.

content-loader
content-loader
content-loader