Gå til hoved-indhold
Jonas Høgh-Christensen, tv., ses her med Ben Ainslie ved sin side. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jonas Høgh-Christensen modtog diplom og 20.000 kr. i dag i Bella Sky. Foto: Joachim Rechnitzer/Dansk Sejlunion

Jonas Høgh-Christensen tog Årets Sejlsportspræstation - for tredje gang

OL-sølv i Finnjolle betød at Jonas Høgh-Christensen tog titlen sikkert. - Han var en kæmpe dynamo for hele Sejlerlandsholdet både op til og under OL, siger sportschef Jacobsen.

Af Troels Lykke |

For tredje gang modtager Finnjolle-sejleren Jonas Høgh-Christensen prisen for årets sejlsportspræstation.

Jonas Høgh-Christensen sejlede sig i sommer ikke bare ind i danskernes, men også den internationale presses bevidsthed, med en pragtpræstation under OL. Det blev til en fantastisk kamp mod tidernes mest vindende olympiske sejler og hjemmebanefavorit Ben Ainslie.

Helt frem til den afgørende finalesejlads stod den danske Finnjolle-sejler til at blive olympisk mester. Men lunefulde vinde gav briten den nødvendige åbning for at snuppe guldmedaljen for næsen af danskeren.

Stod for årets sejlsportspræstation

Hele processen frem mod OL, hvor Jonas Høgh-Christensen blandt andet vandt VM-bronze, Finnjolle-sejlerens vilje og sportsmanship samt OL-sølvmedalje var samlet set den største sejlsportspræstation i 2012.

Jonas Høgh-Christensen fik i dag overrakt prisen for Årets Sejlsportspræstation 2012 af adm. direktør for Bella Center, Arne Bang Mikkelsen. Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

”Det var en lang kamp frem mod OL-medaljen – et års comeback som jeg synes denne pris er en god afslutning på. Det er jo en dejlig anerkendelse at blive kåret af sejlsportsjournalisterne, og det sætter jeg pris,” sagde en tydelig stolt Jonas Høgh-Christensen, der synes at have lagt ærgrelsen fra den afgørende finalesejlads bag sig.

”Jeg holdt min ære højt under hele OL og er stadig glad for min præstation, selvom jeg naturligvis gerne ville have vundet.”

Dynamo for hele holdet

Jonas Høgh-Christensens vej til OL-medaljen var noget usædvanlig. Efter flere års pause fra sejlsporten på topplan gav han sig selv kun et år til nå målet.

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen roser Finnjolle-sejleren for hans kampagne rolle på Sejlerlandsholdet:

”Jonas viste højt niveau af egenrådighed i sin kampagne og har en ufattelig tro på sit koncept og setup. Han var en kæmpe dynamo for hele Sejlerlandsholdet både op til og under OL. Når man oven i egen succes kan være positiv og smittede til sine omgivelser, synes jeg det er ekstraordinært godt.”

Udvælgelsen af ”Årets sejlsportspræstation” foretages hvert år af en priskomité bestående af sejlsportskyndige journalister og repræsentanter fra Team Danmark, Bella Center A/S og Dansk Sejlunion. Med titlen følger et gavekort på 20.000 kroner fra Bella Center A/S.

Jonas Høgh-Christensen modtog i 2006 og 2009 prisen ”Årets Sejlsportspræstation” for sine VM-guldmedaljer i Finnjollen.

Jonas Høgh-Christensen arbejder som kommerciel direktør hos Live Nation der er verdens største koncertarrangør.

content-loader
content-loader
content-loader