Gå til hoved-indhold
Der søges nu efter en ny direktør for firmaet, der omsætter for over 65 mio. kroner årligt. Foto: Elvstrøm SailsKort Nyt
Claus Olsen vil efter årsskiftet fortsætte i Elvstrøm Sails A/S bestyrelse.

Direktør for Elvstrøm Sails Claus Olsen træder tilbage

- Jeg har ledet Elvstrøm Sails i 33 år, gennem både let brise og i stiv kuling. Nu er tiden optimal for et generationsskifte,” siger 58-årige Claus Olsen. Læs interview og se også stillingsopslag.

Af Troels Lykke |

Efter tre årtier overlader administrerende direktør Claus Olsen den verdensomspændende sejlmagervirksomhed til yngre kræfter.

”Jeg har ledet Elvstrøm Sails i 33 år, gennem både let brise og i stiv kuling. Nu mener jeg dog, at tiden er optimal for et generationsskifte,” siger Claus Olsen om sin tilbagetræden.

Elvstrøm Sails blev etableret i 1954 år i kælderen under sejlsportslegenden Paul Elvstrøms barndomshjem.

Claus Olsen blev uddannet sejlmager i Canada i 1979, og overtog firmaet året efter, i en alder af 24 år, efter faderens død.

I dag har Elvstrøm Sails mere end 50 forhandlere fordelt i 22 lande jorden rundt, 70 mand ansat på sejloftet i Aabenraa, og en omsætning på den gode side af 65 millioner kroner.

Fra interesse til storproduktion
Det er passionerede sejlere, der i dag står bag ledelsen af Elvstrøm Sails, men det behøver en ny administrerende direktør ikke at være, forklarer Claus Olsen:

”Vi er på udkig efter en administrerende direktør med en økonomisk baggrund, gerne med erfaring fra produktionsbranchen. Vedkommende behøver ikke at være verdensmester i at sejle, men et kendskab til sporten er nok en god ide.”

Selv er Claus Olsen to gange blevet verdensmester, udviklingsdirektør Jesper Bank er dobbelt OL-guldvinder i Solingen og endelig er Espen Kamperhaug, der er salgsdirektør, også en engageret sejler.

Både Jesper Bank og Espen Kamperhaug fortsætter i virksomheden, og vil få et tæt samarbejde med den kommende administrerende direktør, om at videreføre Elvstrøm Sails.

Det var interesseren for sejlsport, der tiltrak alle tre til sejlloftet, men driften af den nu verdensomspændende virksomhed kræver en længere økonomisk uddannelse, mener Claus Olsen:

”Efter nogle hårde år gennem finanskrisen, er firmaet igen på rette kurs. Den kurs skal fortsætte og vi har derfor brug for en person, der kan bidrage med at videreudvikle og optimere firmaet, så det kan fortsætte med at vokse.”

Tilbage til sejlads og bestyrelsesarbejde
Når Claus Olsen træder tilbage omkring årsskiftet, bliver det ikke til en hverdag som pensionist. Han fortsætter sit arbejde i Elvstrøm Sails, med særlige opgaver og vil fortsat sidde i virksomhedens bestyrelse.

”Jeg føler ikke, jeg er færdig med at arbejde helt. Jeg vil stadig gerne udvikle virksomheder og dele erfaringer, ” siger Claus Olsen.

Udover det arbejde vil Claus Olsen igen dyrke den sport, der satte det hele i gang, nemlig sejlsporten.

Der er rekrutteringsfirmaet Mercuri Urval, der står for at finde den nye administrerende direktør, stillingsopslaget kan ses her: www.mercuriurval.com/da/Countries/Denmark/Job-og-karriere/Jobannonce/?ad=22801

Der søges nu efter en ny direktør for firmaet, der omsætter for over 65 mio. kroner årligt. Foto: Elvstrøm Sails

content-loader
content-loader
content-loader