Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Frustrerende tåge i Kina - sejr i sidste sejlads

SAP-holdet kom høje ind fra vandet efter at sikret sejren i dagens sidste sejlads i Qingdao. Gram-Hansen og co. er 1 point fra 3. pladsen før sejlads i morgen. Se replay.

Af Troels Lykke |

Det har været en utrolig frustrerende dag på Fushan Bay, Qingdao på grund af en tæt tåge der har hængt over baneområdet det meste af dagen og forsinket gennemførelsen af dagens kapsejladser.

Det fortæller Anette Viborg, holdets danske PR-medarbejder.

Til gengæld har førstepladsen hævet stemningen betydeligt på teamet inden den store finale søndag.

Sejladserne blev udsat til sent hen på eftermiddagen grundet mærkværdige forhold i Kina, og da tågebanken endelig gik i opløsning og det klarede op var kapsejlads komitéen ivrig efter at få gennemført så mange sejladser som muligt.

2-3 m/sek

Først på aftenen hvor sejladser løb af stablen blæste 2-3 m/s over banen, og feltet kæmpede under samme skiftende vindforhold, som har præget årets Extreme Sailing Series indtil videre. Den indre havn og by kastende store vinddrejninger ned over banen.

Pointene var så tætte at en intens kamp mellem SAP Extreme Sailing Team, GAC Pindar og China Team udspændte sig foran tilskuernes øjne i sidste sejlads, da alle ville hente vigtige point på rivalerne inden morgen dagens afgørende finale.

Trimmer Cumming kommenterer

Pete Cumming, Trimmer, SAP Extreme Sailing Team, kommenterer på dagens sejladser og forsinkede starter:

”I dag var det særligt hårdt for alle holdene med 3 timers udsættelse på land. Klokken fire hvor tågen stadig hang tykt over VIP- og baneomårdet var alle overbeviste om, at dagens sejladser ville blive udsat til i morgen. Ret pludseligt slap tågen sin greb om kysten, og dommerens stemme lød med det samme over VHF’en; vi skulle alle skynde os at sejle ud på banen. I sådanne situationer er det svært at samle teamets fokus til det helt optimale racemode fordi alle rutiner er brudt. Vi kom svært fra start, men kæmpede os tilbage og afsluttede dagen med vores bedste sejlads i dette stævne. Vi begynder virkelig at sejle godt sammen som et hold, og jeg håber, vi i finalen kan slutte lige så stærkt, som vi gjorde i Singapore. Med kun et point op til podiet er alt muligt.”

Konkurrencen i Extreme Sailing Series er stærk og der er mange erfarne sejlere. SAP Extreme Sailing Team bruge SAP Sailing Analytics til at evaluere deres performance og for at finde muligheder for at hente på deres konkurrenter.

I morgen er sidste dag i Qingdap og første start er rykket frem til klokken 09.30 lokal tid. Baneledelse vil forsøge at få over 10 sejladser gennemført i finalen.

Resultater: www.extremesailingseries.com/results

content-loader
content-loader
content-loader