Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I sejlermiljøet er sagen blevet døbt ballast-gast, fordi der kom for meget vægt i skrogene på Oracles AC45ere.

Dom i America's Cup: Tre sejlere udelukkes og Oracle bagud 0 - 2

Dommen for snyde med 2,35 kilo for meget vægt i snuden af AC45erne er hård. Tre medlemmer udelukkes af Oracle, der nu er bagud 0 - 2 i AC-finalen, plus bøde på 250.000 dollars.

Af Troels Lykke |

Snyderi i 2012 på AC45erene tages alvorligt af America's Cups Measurement Committee og den International Jury, hvor sidstnævnte har talt for få timer siden.

Tre medlemmer af Oracle Team USA udelukkes for at deltage i det 34. America's Cup, når starten går på lørdag mod Team New Zeland i AC72ere, det fortæller americascup.com

Og de tre sejlere, der tæller er hollandske Dirk de Ridder, Andrew Walker fra New Zealand og Matt Mitchell fra New Zealand, sidstnævnte udelukkes for de fire første sejladser og risikerer ikke udelukkelse for sejlsport ifølge Regel 69 i to år, som de to førstnævnte, der nu behandles af deres nationale forbund i sagen, der er en slags sejlsportens doping.

Største skurk i sagen er Dirk de Ridder som dømmes ekstra hårdt fordi han også løj for juryen.

Bøde til sejlerne

Oracle Team USA dømmes samtidig til at betale 250.000 USD. Halvdelen skal gå til Andrew Simpson Sailing Foundation og den anden halvdel til udsatte unge i San Francisco.

Oracle-holdet skal nu også vinde 11 sejladser for at vinde America's Cup, mens Team New Zealand kan nøjes med at vinde 9 sejladser før sejren er i hus. Den dom er ikke tidligere set i cuppens 162-årige historie.

Oracle-holdet trak i august, retrospektivt, deres AC45 hold i 2012-2013 serien.

Skipperne Jimmy Spithill , Ben Ainslie, CEO Russell Coutts, General Manager Grant Simmer og Shore Team Chef Mark Turner, var ikke involveret i den prekære sag, lyder det fra juryen.

Starten går på lørdag 7. september og der sejles også 8., 10., 12. og 14. september, med to sejladser om dagen. Starterne går dansk tid  klokken 22.10 og 23.10.

 

Se dommen her

content-loader
content-loader
content-loader