Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Europamesterskaberne for Melges24 er netop afsluttet med fine danske præstationer, hvor Jonas Warrer var bedste skipper på Aarhus-båd.

Skandinaviske Melges 24 Tour afgøres - nordmænd er favoritter

39 Melges 24-hold tager til Hankø i Norge på fredag for at sejle den Skandinaviske Tour, der tæller svensk, dansk og nu norsk mesterskab. Nordjyder er på andenplads pt.

Af Jeppe Bo Rasmussen, Melges24 og matchracesejler |

Nu gælder det afslutningen på årets Skandinaviske Tour. 39 hold dyster på fredag til søndag ud fra det norske sejlsportscentrum på Hankø. Dansker kan ende i en samlet top-3.

Som et nyt tiltag i 2013 udgør Dansk Mesterskab, Svensk Mesterskab og Norsk Mesterskab en samlet Skandinavisk Tour for Melges24.

I Danmark og Sverige mødte der 30 både op til begge stævnerne, der blev sejlet i maj og juni. Hele 39 hold har til gengæld fundet vej til Hankø i Norge.

Faktisk har stævnet været så populært at hele det norske marked er støvsuget for ældre både, der alle er blevet lejet ud til lejligheden.

Norge er bedst i norden
Norge er traditionelt set den stærkeste Melges 24 nation i norden og et par norske hold vil også dominere årets sidste store stævne i Europa - inden VM afgøres i San Francisco om få uger.

Den skrappe nordmand Peder Jahre, der har vundet VM for amatører ikke mindre end tre gange er favorit til at blive både norsk mester og samlet vinder af den Skandinaviske Tour.

Italiener vinder
Selvom Melges 24'erne stormer frem i Skandinavien bliver klassen stadig domineret af sydeuropæiske hold.

Italieneren Ricardo Simoneschi, der netop har taget bronzemedaljer ved EM, stiller til start i Norge. Han har været en raket i år og sejler simpelthen bare hurtigere end resten af feltet. Han vil kun være tilfreds med en samlet sejr.

Og hvad med danskerne?
Flere danske både deltager i Hankø og vil håbe på at blande sig i top-10. Især nordjyderne på melges.dk har meget at leve op til efter toppræstationer til både DM og SM.

De ligger samlet nr. 2 på den Skandinaviske Tour, men havde det svært ved det netop overståede EM. Der venter forhåbentligt revanche for dem.

Bo Bøje i UpUpUp er blot i gang med sin anden sæson i Melges24 og indtager en 5. plads på touren, som han med garanti vil være tilfreds med at forsvare.

Der deltager hold fra både Italien, Estland, Tyskland, Sverige, Norge og Danmark. Som en lille kuriositet kan det nævnes, at VM i 2015 afholdes i Nordeuropa.

Der forventes mere end 100 både på linjen! Så savner du et godt lille sejlsportsprojekt i de næste par år, er Melges 24 måske ikke et helt ringe valg.

Se mere på vores klassesite

content-loader
content-loader
content-loader