Gå til hoved-indhold
Melges24 i trængsel ved mærket på Gardasøen. Foto Roberto Vuilleumier/promovideo.tvKapsejlads
Melges24 i trængsel ved mærket på Gardasøen. Foto Roberto Vuilleumier/promovideo.tv

28 både til DM i Melges 24

Den mest populære sportsbåd i både Danmark og resten af verden oplever stadig fremgang. Om 10 dage afholdes der DM for Melges-24 i Middelfart og 28 både er allerede tilmeldt.

Af Jeppe Bo Rasmusen |

Den danske Melges-24 sæson har ligesom andre klasser været præget af et isfyldt forår. Og med et DM, der allerede afholdes i slutningen af maj, har dette medført travlhed på træningsbanerne.

DM part two

Det er blot anden gang, at der afholdes officielt DM i klassen, der er vokset hastigt i de seneste år. De bedste danske besætninger får i år besøg fra Schweiz, Estland, Norge, Sverige, England og Tyskland.

Sidste år vandt Jesper Bendix titlen, men han får med garanti kamp til stregen i år. Flere danske hold har nemlig været i Sydeuropa og sejle mod de stærke italienere, der fortsat dominerer klassen. Men Jesper Bendix er klart blandt favoritterne, da han kender farvandet syd for Middelfart som sin egen bukselomme.

Bo Bøje i UpUpUp blev nr. 9 ud af 24 både, da holdet deltog i den italienske Volvo Cup forrige weekend. Det er nok stadig for koldt til barfodssejlads i Danmark.

Stærk schweizer besøger Danmark

Det bliver svært nok at vinde DM i år, men at en dansker også vinder stævnet synes næsten umuligt. Den rutinerede schweizer Chris Rast, der blev nummer seks ved sidste års VM (og har et par OL-kampagner i bagagen) kommer nemlig til Middelfart. Desuden er den skrappe nordmand Peder Jahre klar på startlinjen. Han har vundet VM for amatører ikke mindre end tre gange. Det er altså to hold, der kan vise sig at være en for stor mundfuld for de danske besætninger.

Hvem der er hurtigst og klogest på de luskede vande omkring Middelfart finder vi ud, når DM afvikles fra den 24-26. maj.

Se mere på melgesclass.dk  

Den foreløbige tilmeldingsliste kan ses her

Arrangøren er Middelfart Sejlklub i samarbejde med Melges Class Danmark - resultater og info fra stævnet kan løbende følges på www.middelfartsejlklub.dk og på melgessclass.dk

content-loader
content-loader
content-loader