Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Andre Blasse ses her i front.

Australier vinder VM i OK - Svendsen bedste dansker

Roger Blasse tog guld i OK-jolle VM i Thailand. Jørgen Svendsen laver slutspurt med tre 3. pladser og slutter på 7. plads. Stefan Myralf kom lige efter. Læs Myralf-rapport.

Af Troels Lykke |

Sejlerne har kaldt det et paradis at sejle fordi vinden og solen har været stabil i Pattaya, Thailand, for de 74 OK-joller, der under VM valgte en dansk præsident for klassen, nemlig Hellerup-sejleren Bo Teglers, der dog var i Danmark da han blev valgt.

Stefan Myralf sluttede lige efter Jørgen Svendsen ved mesterskabet, der næste år sejles i Melbourne, Australien. Her er Myralfs rapport fra www.okjolle.dk:

Alle joller lå klar til start kl. 11:00, men der var meget lidt vind, underligt nok, det har vi nemlig ikke set tidligere.

Omkring kl. 13 kom vi afsted i andet forsøg i let luft, ca. 3 sek.m. og medstrøm på krydset.

Vinden friskede stille og roligt sejladsen igennem så vi gik i mål med ca 7 sek.m.

Jørgen Svendsen blev 3'er i dagens sejlads og jeg selv blev nødt til at gamble på sidste kryds i et alt at vinde intet at tabe forsøg på at få Greg Wilcoks i den samlede stilling.

Det mislykkedes jeg var på højre side og vinden rummede 15 grader til venstre, Shit ....... tabte 6 placeringer og blev 13 i sejladsen, men uden betydning for det samlede resultat. Jørgen Lindhardtsen var nogle placeringer efter.

Bo Rekker (ny i klassen, red.) sejlede en flot sejlads i dag, og fik dermed sluttet VM'et af i perfekt stil.
 
Sammenlagt bliver Svendsen 7, jeg bliver 8, Lind 12, Mogens 19. Jeg er ikke sikker på de øvrige placeringer, men må henvise til OKDIA resultatside.
 
Alt i Alt har det været et fantastisk stævne, det er jeg 100% sikker på at alle deltagere har fået en kæmpe oplevelse ved at være med i dette års VM.

Mest at hente på læns

Sejlteknisk har vi også høstet rigtig gode erfaringer, som vi skal hjem og bearbejde. Generelt er løbersiderne der hvor der er mest at indhente, boatspeed på kryds er OK med på top niveau, men vi skulle jo gerne være lidt hurtigere. ;~)
 
Om en time skal vi til præmieoverrækkelse med middag og live musik. Det bliver til to slips til Danmark i år.
 
Vi nåede at pakke 4 joller i containeren inden vi gik hjem på at gøre klar til middagen.

I morgen bliver her 38 grader, så det bliver hyggeligt at pakke container. Vi vil meget gerne være færdige imorgen, så vi har søndag fri inden vi skal hjem.

Det skriver Stefan Myralf, der blev særligt kendt da han sejlede med på Ericsson Racing Team i Volvo Ocean Race på det første ben. 

content-loader
content-loader
content-loader