Gå til hoved-indhold
Martin Kirketerp om bord med Jesper Radich på den tyske Swan 45er  Elena Nova, der er på Mallorca.Kapsejlads
Martin Kirketerp ses her om bord på den tyske Swan 45er, Elena Nova, hvor også Jesper Radich er om bord.

Jesper Radich kæmper mod Jesper Bank på Mallorca

De professionelle er atter på arbejde. På en Swan 45 sejler Jesper Radich og Martin Kirketerp bl.a. mod Jesper Bank, der er på en Grand Soleil 46. Radich giver rapport.

Af Troels Lykke |

Sejlsæsonen 2013 er igang, og første stævne nærmer sig sin afslutning. Jeg er på Mallorca for at sejle PalmaVela 2013, som er klassiker for de race-både, som deltager i de store events i Middelhavet i løbet af den europæiske sejlsæson.

Det er årets første store styrkeprøve med deltagelse fra alt fra J-80, X-35 og helt op til de største 100+ fods Wally yachts og ikke mindste den fuldsblods professionelle mini-maxi klasse.

Det skriver Jesper Radich på sin hjemmeside.

Mini-maxi klassen er defineret ved en max længde på 72 fod, derudover er det “no-limits”, og den har lagt sig helt op på siden af TP52 klassen som tidens formel-1 på vandet – for enkelt skrogs racere.

Jeg er hernede som taktiker på en Swan 45 ved navn Elena Nova, med et primært tysk team, og vi deltager i den kraftigt voksende ORC-klasse, som samler alt fra turbåde og “campingvogne” til race optimerede cruiser-racere.

I klassen er der et flot felt på 52 både, hvor en hel del er semi-professionelle og har solide folk ombord.

Kampen mod Jesper Bank

Bl.a. er Jesper Bank taktikker på en af vores tætteste konkurrenter – en Grand Soleil 46 – og vi krydsede da også klinger igår så gnisterne fløj i en intenst match-race lignende kamp om bedste start i gårsdagens sidste sejles.

Vi fik dog afværget i fin stil og kom rigtigt godt afsted til en føring ved topmærket efter en mindre vende duel op af krydset.

Vi holdt føringen til mål og sejren bragte os i spidsen af stævnet hernede med placeringerne 2, 1,1 forud for søndagens sidste 2 sejladser.

Det er dog helt tæt med de nærmeste 2 både kun hhv 2 og 4 point efter – alt kan ske, men det ser rigtigt fint ud.

Melges 32 næste gang

I aften går turen videre til Italien, hvor jeg med tyske Team Opus One har en uge med Melges 32 træning og efterfølgende deltagelse i Melges 32 Audi Circuit 2013, skriver Jesper Radich, der før har været rorsmand på America's Cup-holdet Desafio Espaniol, bl.a. sammen med Mikkel Røssberg.

Grand Soleil 46 "Porron VIII" med Axel Rodger fra Elvstrøm Sails i Valencia med Jesper Bank om bord.

content-loader
content-loader
content-loader