Gå til hoved-indhold
Troels Kløvedal om bord på "Nordkaperen". I næste uge sejler den kendte skib ind i Det sydfynske Øhav for at producere tv fra Danmarks Museum for Lystsejlads i Troense. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.Tur
Troels Kløvedal om bord på "Nordkaperen". I næste uge sejler den kendte skib ind i Det sydfynske Øhav for at producere tv fra Danmarks Museum for Lystsejlads i Troense. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

Nordkaperen og Kløvedal besøger lystsejlads-museum

Troels Kløvedals "Nordkaperen" sejler i disse uger rundt i danske farvande for at producere indslag til TV2's nye kanal Fri. Han kommer lige forbi Tåsinge og ser på ældre både.

Af Troels Lykke |

Onsdag sejler eventyreren og hans skib i Det sydfynske Øhav. Her skal Troels Kløvedal i løbet af torsdagen producere et indslag fra Danmarks Museum for Lystsejlads på Valdemars Slot i Troense.

Det oplyser Fyns Amts Avis.

Troels Kløvedal valgte at tage omkring Tåsinge, da han for nylig erfarede, at museet blandt sine effekter havde en flot model af hans skib.

"Nordkaperen" stikker for dybt i vandet til, at den kan anløbe museets bro ved slottet. Derfor ligger Troels Kløvedal for anker i Lunkebugten, og det passer også skipper godt. Han sætter pris på den ro, det kan være at ligge for anker uden for meget halløj omkring hans berømte skib.

Troels Kløvedal gennemførte for nogle uger siden første del af tv-togtet rundt i Danmark. Kursen var sat mod til bl. a. Limfjorden og de østjyske fjorde.

- Det gik fremragende. Vi fik så mange gode indslag i kassen, at det er besluttet at udvide antallet af planlagte udsendelser fra seks til syv, oplyser Troels Kløvedal til Fyns Amts Avis,

Den aktuelle sejlads er "Nordkaperens" første tur i dansk farvand i 33 år. For at undgå det pirattplagede farvand ved Somalia, blev "Nordkaperen" fragtet hjem på et Mærsk-containerskib fra Sydøstasien til Århus tidligere på året. Skibet har nu fået fast kajplads ved Fregatten Jylland i Ebeltoft.

Efter besøget i Troense i næste uge skal Troels Kløvedal senere på måneden lave et indslag fra starten på årets Fyn rundt for se store sejlskibe i Korsør.

Kilde: fyens.dk

Troels Kløvedal om bord på "Nordkaperen". I næste uge sejler den kendte skib ind i Det sydfynske Øhav for at producere tv fra Danmarks Museum for Lystsejlads i Troense. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.

content-loader
content-loader
content-loader