Gå til hoved-indhold
Kerteminde-sejleren forventer at båden til 260.000 kroner sejlklar, vil være på vandet før sommer. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Kerteminde-sejleren forventer at båden til 260.000 kroner sejlklar, vil være på vandet før sommer. Foto: Troels Lykke

Ny ekstrem Carbonite 21 bygges på Fyn

Bådebygger Jonas Sørensen fra Kerteminde Sejlklub har bygget sin egen ekstreme sportsbåd, en Carbonite 21, der kun vejer 510 kilo og har masser af sejl, på en høj kulfibermast.

Af Troels Lykke |

Den 6,5 meter lange og 2,45 meter brede båd er bygget i kulfiber og epoxy komposit af bådebyggeren selv, når han har fri fra Tuco-værftet i Faaborg.

- Jeg har tegnet båden ud fra en Mustang 616, som vi før har vundet Fyn rundt i, men Carbonite 21s skrogvægt er reduceret med halvdelen og stævnen er mere stejl og længere og det giver et løft gennem bølgerne, båden er også bredere og fladere, så båden planer lettere, samtidig er masten, jeg selv skal lave, meget højere, siger Jonas Sørensen til minbaad.dk, da vi møder ham på bådmessen i Fredericia.

Kerteminde-sejleren forventer at båden til 260.000 kroner sejlklar, vil være på vandet før sommer.

Kæmpe bovspryd

Et to meter langt bovspryd kommer der også på, hvilket gør at båden kan bære en stor gennaker. 

Carbonite 21 får også to ror, hvilket giver et langt bedre greb i vandet, således bliver båden lettere at kontrollere i hård vind.

Jonas Sørensens plan med båden er blandt andet at sejle kapsejlads singlehand rundt om Fyn til efteråret. 

Jonas Sørensen er i øvrigt søn af Leif Sørensen, der bl.a. byggede ScanCap 99ere i Kerteminde. Se mere på www.carbonite2100.dk

content-loader
content-loader
content-loader