Gå til hoved-indhold
Sarah Gunni har trænet utroligt meget i år og det giver nu pote i Laser Radial-klassen.Kapsejlads
Sarah Gunni har trænet utroligt meget i år og det giver nu pote i Laser Radial-klassen.

Laser Radial VM: Sarah Gunni på super 5. plads

Skovshoved-sejleren fra KDY leverer i Kina hidtil bedste VM-resultat i Laser Radial. Sarah Gunni indstilles nu som verdensklasseatlet som 49erne Warrer og Nørregaard-holdene fx er det.

Af Troels Lykke |

Danskeren lagde stærkt ud på førstedagen med en samlet 5. plads, men undervejs i VM-serien faldt hun ud af top 10.

En god afslutning med en 6. og 7. plads i mandagens sejladser sendte igen Sarah Gunni op på 5. pladsen som slutplacering.

”Jeg var i dag offensiv på de rigtige tidspunkter, og defensiv når det var nødvendigt,” forklarer Sarah Gunni om det taktiske udfordrende spil som forholdene ud for kinesiske Rizhao har budt på.

Historisk resultat

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen forklarer, at Sarah Gunnis femteplads ved VM er historisk – det er det hidtil bedste danske VM-resultat i Laser Radial og samtidig Sejlerlandsholdets bedste VM-resultat i 2013.

”Sarah har trænet meget i år og det giver resultater - det er fuldt fortjent. Hun har momentvist under VM sejlet godt nok til at være med i medaljestriden, og det er de succeser hun skal hjem og bygge videre på,” evaluerer sportschefen.

Resultatet betyder også, at Sarah Gunni bliver indstillet som verdensklasseatlet - og dermed kommer hun måske i Team Danmarks fineste selskab på niveau med de bedste danske 49er-sejlere.

Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Over al forventning

For Laser Radial-sejleren kommer VM-resultatet lidt om en overraskelse.

”Jeg regnede ikke med, at jeg kunne være med i toppen under de forhold, vi har haft. Og samtidig har jeg ikke følt, at jeg præsterede mit bedste, så resultatet er over al forventning. Selvfølgelig er det året efter OL, men top 5 fra OL er stadig med, og det er mange andre fra toppen også. Så jeg har virkelig udviklet mig meget det seneste år, og det er jeg stolt af,” fortæller Sarah Gunni der sejler for Kongelig Dansk Yachtklub.

Anne-Marie Rindom (Horsens Sejlklub) sluttede VM på 34. pladsen.

I 2014 sejler de olympiske klasser VM på samme tid i Santander 8.-21. september.

Laser Radial 2013 VM-resultaterne

Fakta

Tidligere top 10 resultater i den olympiske Laser Radial-klasse:

2005 Trine Abrahamsen (Skovshoved Sejlklub) – 7. plads

2009 Alberte Holm Lindberg (Aabenraa Sejl Club) – 9. plads

Sarah Gunni kom ikke til OL i 2012, det gjorde Anne-Marie Rindom. Der er i den grad lagt op til en spændende OL-udtagelse.

content-loader
content-loader
content-loader