Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Lydløse joller flyver atter i Horsens

14 International Moth-joller flyver i weekenden igen i Horsens med både fra Tyskland, Østrig og Schweiz i åbent DM. Ole Frey fra Sønderborg og Søren Buhl fra Horsens har materialerne til at være godt med.

Af Troels Lykke |

Sejladserne er en del af euro cuppen og et åbent dansk mesterskab og sponseres af Horsens Yachtværft og North sails.

Flyvende joller? Jo, den er god nok,  an skal se det for at tro på det, men den er god nok  - de flyver! På grund af deres særlige vinger ( Foils ) under ror og sværd kommer de spektakulære Moth-joller, selv ved meget lave vindstyrker op at flyve cirka en meter over vandet, med kun det nederste af sværd og ror i vandet.

Det er den absolut hurtigste enmandsjolle i verden, og 20-25 knob er hverdagshastigheder for Mothjollesejlere” og hastigheder på op til 35 knob. ( 60 km/t ) er opnået.

Jollen er udbredt i store dele af verden, og der sejles verdens, regionale og nationale mesterskaber. I Danmark er jolleklassen knapt så udbredt endnu, men der stiller dog 5 danskere op til stævnet.

- Vi forventer ikke, at de danske sejlere kan blande sig blandt de allerbedste, men Ole Frey fra Sønderborg og Søren Buhl fra Horsens, har materialerne til at være godt med. Det er en årlig tilbagevendende at Horsens Sejlklub er vært for stævner for Moth-klassen. Før har der været  det europæiske mesterskab og et verdens mesterskab.  Vi forventer at gennemføre 7 sejladser fordelt henover weekenden, oplyser stævneleder Knud Erik Feld.

Det er fuldstændig surrealistisk at se på og jollen kommer svævende fuldstændig lydløst, og det går rigtig stærkt

Sejladserne kan følges fra molen ved Horsens Lystbådehavn, og resultater bliver løbende opdateret på www.horsens-sejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader