Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sejlerne var godt rystede da vi talte med dem lige efter de kom i land. Over højtaleren hørte de at de havde vundet bronze, men det havde de ikke. Foto: Troels Lykke

Alle troede i kort tid at Jena og Katja fik bronze

Men det blev til en fjerdeplads ved EM i 49erFX for de to super-sejlere. Her forklarer de om misforståelsen og følelsen af at mangle bare et point.

Af Troels Lykke |

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen forklarer i dag på facebook:

TAK for al støtten den sidste uge, det at været fedt at mærke den store opbakning!

Europamesterskaberne blev afsluttet i går med tre finalesejladser tæt på land. Vi sejlede en god serie, dagens bedste båd! Men det var desværre ikke godt nok, da vi ender a point med New Zeeland.

I reglerne står det beskrevet, at den, som laver den bedste placering i serien, vinder. Det gjorde NZL, og de vinder derfor bronze og vi får 4. pladsen.

Desværre var reglerne tvetydige, og det er derfor meldt ud, at vi er blevet 3. Vi ærger os, og vi har virkelig tænkt meget over hvor vi kunne have vundet det ene point som skulle adskille os fra metallet.

Vi har lært meget af processen, og det er kun blevet endnu mere tydeligt for os, at hvert point tæller, og at man altid skal kæmpe videre, også selvom det ser sort ud.

Vi er positive, vi har nået vores mål for EM og har fået en masse at arbejde videre på indtil VM i september.

Nu skal den have fuld gas, det er altid sjovest at vinde, og det sker kun ved at have tilbagelagt en masse træningstimer!, skriver 24-årige Jena og 18-årige Katja.

content-loader
content-loader
content-loader