Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Oracle vinder 2. sejlads i aftes.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Se 3. og 4. AC-finale relive - 3 - 0 til TNZ - Sten Mohr tror på kiwierne

Oracle fik en sejr i hus, men startede på minus 2 pga. AC45-disk før finale. Kiwierne vandt dog første dyst i aftes. Vi taler med tidligere Oracle-skipper Mohr, der vil sætte sine mønter på kiwierne.

Af Troels Lykke |

Sten Mohr er som Jesper Bank, Jesper Radich og Jes Gram-Hansen nogle af de få danskere, der har styret i America's Cup, hvor forventningspresset er enormt.

Selv tog Sten Mohr over hos BMW Oracle efter rorsmanden Chris Dickson blev sat af, af Larry Ellison i 2007.

- Jeg husker vi havde et split mod Prada på kryds på 2,5 kilometer, sådan er det ikke i den her America's Cup. Banen er smal og der er ikke meget at gøre hvis man først er bagefter. Her kan man kun holde sig midt på banen, man er nødt til at vende efter et par minutter, fordi bådene er på en smal bane, siger Sten Mohr, der lige nu er på Sardinien, hvor han er taktiker på en Soto 40, hvor også danske Jonas Hviid sejler med.

Kiwierne følger en playbook

Om Team New Zealand siger Mohr:

- De har en ufattelig god forståelse af pre-starten. De har en playbook de følger, derfor behøver de ikke være så aggressive som Oralce, bare de har en god accelerationsvinkel.

Og når man først til det første mærke er man svær at hente, kunne man se i går.

KDY-sejleren mener ikke, at der skulle uddeles en straf til kiwierne efter at Jimmy Spithill luffede op i anden start.

- Så længe kiwierne var klar agter skal de ikke gøre noget, det var først da Oracle fik overlab at de skulle reagerer og det gjorde de. Samtidig skal den der luffer op gi den luv båd en mulighed for at gå af vejen. På helikopterfotoet så det måske kritisk ud for kiwierne, men i et klip fra kiwiernes båd kan man se at kiwierne skærer op som de skal, siger Sten Mohr, der ikke mener at man skal sejle ind i den anden for at få ret.

Team New Zealand hurtigst på kryds - Oracle på læns

- Jeg tror at de store AC72ere får lidt mere tid til at reagere i end i almindelige både, siger Mohr.

Om bådenes fart siger han:

- Det er som om at newzealænderne går hurtigere på kryds, mens Oracle er hurtigere på læns. Begge hold er gode og får tingene til at se lette ud, når de fx bommer og holder sig oppe på 'stylterne' (foils, red.). Oracle har haft adgang til alle Team New Zealands data fordi de har sejlet Louis Vuitton Cup, så Oracle må have en rigtig god ide om hvordan kiwierne står.

Sten Mohr kender Spithill som en rigtig dygtig skipper, men lige nu tror han mest på at Team New Zealand vinder.

- Jeg vil sætte mine mønter på kiwierne. De virker meget poleret og de har lavet gode simple ting på deres båd, fx at fokken selv vender over og andre ting. Det er typisk at kiwierne gør den slags ting.

Team New Zealand mangler 'kun' syv sejre for at vinde America's Cup, mens Oracle, på grund af snyd med AC45erne, skal sejle 11 sejre hjem.

I aften går det løs med to sejladser fra klokken 22.

Sten Mohr, tv., står her på BMW Oracles base med Jann Neergaard i 2007. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader