Gå til hoved-indhold
Test
Foto: Troels Lykke
Test
Test
Test

Seascape 18 planer som en drøm - vi tester slovensk båd

I seks m/sek. planede Seascape 18 løs på Aarhusbugten, da importør Per Cederberg inviterede minbaad.dk om bord. Fire Seascape 18 singlehand-sejlere skal Fyn rundt i Sølvspiler-dyst 20. september.

Af Troels Lykke |

Sejlklar med trailer koster Seascape 18 fra Slovenien 215.000 kroner. For de penge får du masser af sejloplevelser og tæt kapsejlads.

Båden er slovensk og minder stærkt om en Mini-transat 650 med den brede hæk og flade bund, der gør at den planer hurtigt.

I denne uge sejlede fire af bådtypen med i Aarhus Festuge. Vi fik en tur lørdag eftermiddag og det var vældigt underholdende.

Båden er vældig let at sejle og da den kun vejer 500 kilo planer den hurtigt, når man sætter den 32 kvadratmeter gennaker.

Vi sejlede 8,7 knob i kun seks m/sek. Den er let at styre med dobbeltror. Bådens skrog er bredt og har derfor masser af skrogstabilitet.

Simple at sejle og traile

- Båden er let at sejle også for børn fordi båden er så let. Seascape 18 er også let at traile, vi har fx været i Holland og sejle. Vi lå lige 500 meter fra Amsterdam banegård, siger Seascape 18-sejler Pierre Baad, der før har sejlet 17 knob i bådtypen.

I Danmark er der seks aktive Seascape 18-hold, heraf et par stykke i Aarhus. Under BådNyts Sølvspiler-sejlads fra Svendborg sejler fire Seascape 18 både med, når starten går fredag 20. september.

Importør Per Cederberg fra Aabenraa er en af deltagerne.

- Men hvis det blæser 14 m/sek. fra nord-vest, så starter jeg ikke, siger han, da vi testede båden under Aarhus Festuge.

Per Cederberg sejler BådNyts singlehand-sejlads Sølvspileren i sin Seascape 18, som han også bruger til at sejle på ferie i med sin kæreste og børn.

Med to ror i vandet er der fuld kontrol på styringen. Der er nu solgt 250 af bådtypen, der kom frem i 2010, hvor den fik prisen Boat of The Year, uddelt af europæiske bådblade.

content-loader
content-loader
content-loader