Gå til hoved-indhold
Udstyr
Der er god plads til mange optimister. Foto: Gynther Philipsen
Udstyr
Seascape 18 er fin til kapsejlads. Foto: Gynther Philipsen
Udstyr
En Seascape 18 kan sejles op på land. Foto: Per Cederberg

To Seascape 18 til Assens Sejlklub

Assens Sejklub har valgt at investere i to Seascape 18 til deres ungdomsarbejde, i stedet for J/70, der blev for dyre.

Af katrine bertelsen |

Som en del af et projekt mellem det offentlige og Assens Sejlklub, ” Vand og unge” er det nu lykkedes at rejse de ca. 400.000 kr der skal til for til for at købe to Seascape 18.

Pengene er til dels offentlige midler, dels penge fra lokale sponsorer som Fynske bank, Nordea-fonden og Fiona-fonden. Formålet med projektet er primært at forstærke klubbens tilbud til de unge sejlere.

J/70 – for dyre

Formand for Assens Sejlklub, Hans Petersen fortæller til minbaad.dk, at klubben var interesseret i at købe J/70, men de var for dyre.

– Vi kunne få to Seascape 18 for det samme som en J/70’er, så det var ca. halv pris. Og vi ville have to, så der også kunne blive lidt konkurrence, siger Hans Petersen.

Indtil nu har klubben på traditionel vis tilbudt sejlads i optimist-, tera- og feva-joller, mens der har manglet noget attraktivt at sejle i for de ældre børn/unge, og for de børn/unge som ikke har lyst til at sejle alene.

Både til de unge

Det råder anskaffelsen af to nye Seascape18 bod på, og der er flere grunde til at valget faldt på den. Behovet var først og fremmest en lille båd, som de unge kunne håndtere i en tidlig alder. Dvs. fra ca. 10 år med instruktør ombord, og fra ca. 13 år med gradvis mindre vokseninvolvering.

Det skulle være en sportslig båd som er let og sjov at sejle, som med gennaker let kommer op at plane, og samtidig er stabil og sikker. Seascapen har også den fordel, at den har en lille tør kahyt, og pg.a. svingkølen er den perfekt til sommerture rundt i Lillebælt med overnatning i båd eller på strand. Vægten inkl. trailer på 750 kg betyder, at den er nem at køre efter almindelig personbil.

Assens Sejklubs vurdering var, at J/70 er for de noget ældre juniorer og voksne, derfor passede Seascape 18 perfekt til de unge.

Man forventer derfor at de nye både vil blive brugt alsidigt til mange nye aktiviteter bredt i klubben. Lige fra de alleryngste medlemmer, som kan få de første ture på vandet i trygge rammer med instruktør, til de store unge der selvstændigt vil kunne råde over og sejle bådene selv, og til de sporty voksne i sejlerskolen.

I Assens tror man tiltaget vil skabe ny begejstring for sejlads i klub-regi, og at man over nogle år vil se mange flere unge mennesker komme i klubben.

Bådene bliver leveret fra værft i slutningen af januar, så der er god tid til at bundmale og sætte sponsor-klistermærker på, og så håber man blot på et tidligt forår.

Du kan se Seascape18 udstillet i Fredericia på Boat Show i februar.

Vi du vide mere om Seascape 18, kan du læse og se mere her.

content-loader
content-loader
content-loader