Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Mathias Livberg vandt VM i Europajollen hos mændene.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Mathias Livbjerg vinder VM i Europajolle

Fantastiske sejlersøskende: Kaløvig-sejleren vandt VM i Europajolle hos mændene, mens Anna Livbjerg gjorde det hos kvinderne. VM i Sønderborg er slut for 158 sejlere.

Af Troels Lykke |

Se nu også slutvideo med mændene

Danmark startede ugen med at vinde Nations Cup over Norge. En kapsejlads for hold mellem de deltagende nationer, hvor de fire bedste sejlere fra hver
nation kæmper mod hinanden.

Det fortæller Pia Therkildsen fra Sønderborg Yacht Club. Hun fortæller videre.

Den efterfølgende uge har Sønderborg og byens gæster ikke alene været velsignet med et fantastisk sommervejr, men har samtidig kunnet være tilskuer til 158 sejleres indbyrdes daglige kamp om verdensmestertitlen på vand ud for byens kystlinjer.

Se resultatlisten

Der har været sejlet 5 dage, indlagt en fortjent hviledag onsdag - idet der dagligt har været to kapsejladser for henholdsvis mænd og kvinder.  

Sejladserne er forløbet planmæssigt og uden alvorlige skader på hverken sejlere eller materiel til trods for de yderst forskellige og skiftende vind og vejrforhold, der til tider bød sejlerne på barsk sejlads. 

Varierende vind

Kapsejladsbetingelserne var varierende, så den enkelte sejler fik brug for at udvise en bred sejlkunnen.

Ugen lagde ud med sol og varme – søndenvind og udfordrende høje bølger, efterfølgende mere stille dage med små bølger – fladt vand og mindre vind, med til gengæld skiftende retninger.

På sidste sejladsdag viste vejrguderne tænder og lod i en halv time en tordenbyge komme hen over startlinjen umiddelbart før startskuddet til dagens første sejlads.  Stormstød og regn kunne dog ikke skræmme sejlerne, der umiddelbart efter sejlede løs på de to sidste kapsejladser.

Efter dagens og ugens dyster kunne Dansk Sejlunion bryste sig af at have ikke alene en, men to verdensmestre, nemlig de to søskende Anna og Mathias Livbjerg. 

Logistisk styring

Havnen ved Sønderborg har de sidste to uger fra tidlig morgen til sen aften været præget af aktiviteter på såvel vand  som til lands, idet der til afholdelse af et så stort stævne er behov for mange hjælpere til afholdelse af kapsejladsen.

Men også stram logistisk styring – og ikke at glemme hyggelige sociale rammer og fortæring til sejlerne efter dagens strabadser, medfølgende forældre, søskende og trænere -

På havneområdet har der været raceområde med telt, hvor publikum har kunnet følge de enkelte sejladser live på storskærm, hvis man da ikke har kunnet se sejladserne direkte fra vand eller fulgt med hjemme eller på havneområdet på nettet.

Anna Livbjerg vinder VM for kvinderne.

 

content-loader
content-loader
content-loader