Gå til hoved-indhold
Team Trifork i nærkamp med Pierre-Antoine Morvan i finalen. Foto: ifmr.frKapsejlads
Team Trifork i nærkamp med Pierre-Antoine Morvan i finalen. Foto: ifmr.fr

Team Trifork tager 2. plads i Frankrig

Team Trifork er lige kommet hjem fra et grade 2 match race stævne i Frankrig. Teamet sluttede på en 2. plads, men er godt tilfredse.

Af katrine bertelsen |

Joachim Aschenbrenner og Team Trifork fik sejlet en 2.plads hjem til grade 2 stævne på den franske atlanterhavskyst. Grade 2 stævnet blev sejlet i J80, som der efterhånden er nogle stykker af af i Danmark.

- Det er tredje gang vi deltager i stævnet, hvor vi tidligere er blevet nr. 11 og 12, så vi er glade for det store fremskridt, fortæller Joachim Aschenbrenner.

- Forholdene var meget fine, med sol og 2-6 m/s det meste af tiden. Bådene var i god stand og al forplejning og beboelse sørgede arrangørerne for.

Mand skadet

Jonas Funk, der normalt passer storskødet var skadet, så den tjans havde Lars-Peter Rosendahl overtaget.

- Det betød vi lige skulle bruge de første race på at få det hele til at køre. Herefter gik det dog rigtig godt, lyder det fra Joachim Aschenbrenner.

Team Trifork endte som nummer fire i Round Robin og mødte derefter en franskmand i kvartfinalen. Kvartfinalen blev sejlet i let vind, hvor franskmanden havde god fart på lænseren.

- Det betød, at vi måtte have en god føring inden topmærket, hvilket vi fik skabt i de fleste sejladser gennem gode starter og et godt første opkryds, og vandt dermed 3-1, siger Joachim Aschenbrenner.

Semifinale mod en prof

I semifinalen skulle holdet møde vinderen af Round Robinen, Tomislav Basic (professionel sejler bl.a. på TP52 Super Series og professionel skipper på RC44 Team Nika). Det gav tætte races i semifinalen. Team Trifork haltede lidt på taktikken i forhold til prosejleren, men gode starter og god boathandling bragte tilsidst holdet til en 3-1 sejr.

I Finalen skulle holdet sejle mod mod lokale Pierre-Antoine Morvan (fast hold på Alpari World Match Racing Tour). Finalen blev sejlet i let vind, hvor franskmanden var hurtig.  Desværre kunne teamet ikke matche hans fart og de tabte 1-3.

Tilfredse alligevel

- Vi er meget tilfredse med en 2. plads i dette felt, hvor vi som nævnt vandt over Tomislav Basic, men derudover også Mathieu Richard (tidligere 1 på verdensranglisten, pt. 7’er, samt pro. skipper på RC44 Team Aleph), slutter Joachim Aschenbrenner. - 2. pladsen og sejren over disse tophold giver tro på, at vi kan være med i toppen samt få gode point til verdensranglisten.

Læs mere på www.ifmr.fr

content-loader
content-loader
content-loader