Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Aschenbrenner vinder grade 2-stævne i Finland

Team Trifork med skipper Joachim Aschenbrenner var i det nordlige Finland for at deltage i matchracestævnet Wasa Midsummer Sun Match 2013. Det gik ret godt.

Af Troels Lykke |

Stævnet, der var rangeret som et grade 2 stævne, havde et skarpt lineup, med otte deltagere, hvor syv af dem var inden for top 50 på verdensranglisten.

Blandt deltagerne var matchracelegenden Peter Gilmours søn David, der er godt på vej til at følge i sin fars fodspor.

For lidt over en uge siden kom holdet hjem med en skuffende næstsidste plads fra et lignende stævne i Italien, der som i Finland blev sejlet i de udfordrende J/22 både. Derfor blev ugen op til stævnet i Finland brugt på at rette de fejl, de havde begået i Italien, samt genvinde gejst og selvtillid i båden. 

Stadig plads til forbedringer

Igennem de indledende runder i Finland, viste det sig, at holdet havde rykket sig et stykke, men der samtidig var en del områder, der kunne forbedres.

Skipper Joachim Aschenbrenner:

”Gennem hele stævnet har vi forbedret os. På træningsdagen fandt vi farten i båden, samtidig med vi fik nogle træningssejladser mod vores senere finalemodstander David Gilmour. Henover de tre dage med indledende sejladser var der en god udvikling i vores niveau og vi var på sidstedagen ikke i tvivl om at vi kunne gå hele vejen.”

Finalen kom til at stå mellem Joachim Aschenbrenner og David Gilmour, efter de begge havde haft tætte semifinaler med resultatet 2-1 mod henholdsvis Reuben Corbet og Antti Luhta.

Efter de to første finalesejladser var det uafgjort mellem finalisterne, med to sejladser der begge var blevet afgjort på mållinjen.

I den sidste sejlads fik Gilmour en marginal bedre start og havde derfor en snæver føring ved første topmærke.

Føringen blev holdt rundt om bundmærket, hvorefter Team Trifork viste deres forbedrede fart og boathandling, således at de efter en intens vendeduel kunne runde andet topmærke med en føring på to bådslængder. En føring de holdt til målstregen, hvor sejren på 2-1 blev sikret.

Værdifulde point til verdensranglisten

Om sejren forklarer Joachim Aschenbrenner videre:

”Sejren i stævnet giver os værdifulde point til verdensranglisten, som i 2014 skal sikre vores faste deltagelse på Alpari World Match Racing Tour. Der skal lyde en stor tak til vores sponsorer, Trifork og Henri Lloyd, som gør det muligt for os at rejse rundt til de mange stævner i hele Europa, hvilket er nødvendigt for at vi kan sikre de nødvendige resultater til ranglisten.”  

content-loader
content-loader
content-loader