Gå til hoved-indhold
Rygter vil vide, at det nu er J70 der er favorit som ungdomsbåd. Foto: jboats.comUdstyr
Rygter vil vide, at det nu er J70 der er favorit som ungdomsbåd. Foto: jboats.com

Hvad skete der med kølbåde til de unge?

I august 2012 satte Dansk Sejlunion et arbejde i gang med at finde en anbefalelsesværdig kølbåd til juniorer. Godt inde i 2013 venter vi stadig spændt.

Af katrine bertelsen |

Klubberne venter stadig på en indstilling fra Dansk Sejlunion, så de ikke køber nye klubbåde til juniorerne i blinde. Ideen med indstillingen er, at klubberne køber de samme både, for bl.a. at sørge for, at der er nok, så der f.eks. kan etableres større kapsejladsfelter.

Arbejdet med at finde en passende kølbåd til ungdommen, blev sat i gang af Sejlunionen i 2012. Flere klubber har udskudt beslutningen om at investere i nye både, da de ventede på en indstilling fra Dansk Sejlunon. Indstillingen er nu sat på pause, og den TORM million der var budgetteret med, er forsvundet fra regnskabet.

HOT eller NOT

I 2012 var det Open 5,70, CB66 og Seascape 18 der var HOT, nu er det spørgsmålet om de alle er NOT.

Generalsekretær i Dansk Sejlunion Mads Kolte-Olsen fortæller, at der stadig er forskellige bådmodeller der er/skal testes.

Der skulle have været en indstilling allerede i efteråret 2012, men ifølge minbaad.dks kilder skyldes forsinkelsen, at Dansk Sejlunion bestyrelse endnu ikke er blevet præsenteret for et tilstrækkeligt overbevisende beslutningsgrundlag.

Endvidere forlyder det, at hvor de lidt billigere både var i spil i 2012, går indstillingen nu mere i retning af en J70. En markant dyrere båd (ca. 365.000 kr inkl. dansk moms, der måske kan forhandles lidt ned) end flere af de øvrige bud, men dog en båd der kan trailes efter en alm. bil og har sænkekøl.

Mads Kolte-Olsen lover, at der nok skal komme et bud på en ungdomskølbåd i løbet af 2013.

Så håber vi at den million kr TORM-fonden øremærkede som støtte til projektet, også kan findes – med et års forsinkelse…

content-loader
content-loader
content-loader