Gå til hoved-indhold
X-35ere holder VM i år i Aarhus.Kapsejlads
X-35ere holder VM i år i Aarhus.

DS-strategi: Klasser frem for andre, nej tak

2. del: Strategimødet i Brøndby om kapsejlads handlede også om hvorvidt DS skal anbefale nogle klasser frem for andre. Deltagerne vred sig noget, og der var en vis berøringsangst overfor emnet.

Af katrine bertelsen |

Anbefaling af klasser

Strategioplægget skriver: Anbefaling af klasser– Dansk Sejlunion ønsker i fremtiden at synliggøre og anbefale aktive joller, windsurfere, kiteboards, flerskrogsbåde og kølbåde for junior-/ungdom-/voksen-sejlere –også for dem der ikke går OL vejen.

Deres udsendte fornemmede en vis berøringsangst for at udpege og anbefale nogle klasser frem for andre.

Flere ønskede i stedet at DS kunne samle informationer om klasserne, så potentielle kapsejlere kunne få et overblik over deres lokalområde, fremfor at anbefale nogle klasser for andre.

“Hvis der f.eks. er en overvægt af Folkebåde og Wayfarerjoller på Mors, er det bedre at sejle kapsejlads i en Folkebåd eller en Wayfarer på Mors, end at vælge en helt anden båd,” sagde flere.

Andre mente, at anbefalinger kunne være en god hjælp for sejlklubberne, at der var nogle pejlemærker, f.eks. når klubberne skal indkøbe ungdomsbåde.

Klasseorganisationerne

Strategioplægget skriver: Klasseorganisationerne – skal forbedre rekrutteringen i ungdomsklasserne. Klasseorganisationerne skal sammen med klubberne etablere lokale fleets, og de skal i højere grad medvirke i ”åbent hus” arrangementer, arrangere træningslejre og fokusere på rekruttering i junior- og ungdomsklasserne.

Her var programmet skredet noget og det var blevet sent. Men deltagerne diskuterede vigtigheden af at unge og ældre er sammen, for at vise de unge mulghederne og vejen. Flere opfordrede kølbådssejlerne til at tage unge gaster med ud til kapsejladser.

Flere ”klub”-joller og flere åbent hus arrangementer blev også udpeget til at være der man rekrutterer nye kapsejlere.

Klokken 21 sluttede arrangementet, hvor der stadig var enkelte emner man ikke havde nået. Hans Natorp opfordrede til at melde sig til en gruppe som skal arbejde videre med kapsejladsstrategien.

Vi samler selvfølgelig op, efterhånden som der kommer nogle mere konkrete tiltag.

content-loader
content-loader
content-loader