Gå til hoved-indhold
De tre glade modtagere, fra venstre Jacob Stachelhaus, Søren Wiegand Kristensen, Mathias Lehm Sletten og cheftræner Finn "Beton" Jensen. Foto: Sailing AarhusKapsejlads
De tre glade modtagere, fra venstre Jacob Stachelhaus, Søren Wiegand Kristensen, Mathias Lehm Sletten og cheftræner Finn "Beton" Jensen. Foto: Sailing Aarhus

Støtte til tre aarhusianske talenter

Sailing Aarhus Ungdoms- og Talentfond støtter igen i år unge aarhusianske sejlere. Jacob Stachelhaus, Søren Wiegand Kristensen og Mathias Lehm Sletten modtog 3.000 kr. hver.

Af Troels Lykke |

For andet år i træk, havde Sailing Aarhus Ungdoms- og Talentfond den store fornøjelse at uddele penge til unge aarhusianske sejlere. Ikke de store beløb, men som en erkendtlighed for den indsats de har gjort for at nå deres mål.

Cheftræner Finn "Beton" Jensen motiverede donationerne med udgangspunkt i hans gamle ven, det engelske trænerikon Jim Saltonstall, der senest besøgte Aarhus i forbindelse med ISAF Youth Worlds i 2008.

Finn "Beton" Jensen fortæller: 

Jim fortæller gerne følgende lille historie om et engelsk universitet, der blev bedt om en redelig undersøgelse af hvilken idræt der var den sværeste at udøve.

Ud fra mange forskellige parametre så som fysisk styrke, taktiske evner, risiko og så videre, gav undersøgelsen et entydigt svar, nemlig sejlsport. På andenpladsen kom i øvrigt Formel 1.

Fælles for begge er, at det kræver en stor portion økonomi, at dyrke såvel sejlsport som Formel 1, hvor kørerne i dag selv skal komme med en pæn pose penge inden de får lov til at være med.

For sejlsportens unge udøvere er der egentlig kun en reel indtægtskilde - forældrene.

Tre sejlere

I år uddelte Sailing Aarhus Ungdoms- og Talentfond 3 portioner á kr. 3000,- til:

Jacob Stachelhaus - Kaløvig Bådelaug for helt i ATK ånden, at finde den jolletype, der passer bedst til ham og hans statur. Som Finn sagde, så har Jacob altid været for høj til den jolletype, der normalt benyttes på hans alderstrin.

Jacob sejler nu Finnjolle, og er nok den yngste Finn sejler i Danmark, måske endda i verden. Samtidig formår Jacob at være social med jævnaldrende i de andre jolletyper.

Mathias Lehm Sletten - Kaløvig Bådelaug og Søren Wiegand Kristensen - Aarhus Sejlklub som bidrag til deres stort set selvfinansierede deltagelse i udtagelsessejladserne til Young Americas Cup i San Francisco.

Mathias og Søren har, selvom mange sagde, at de først skulle skaffe mindst halv million kroner inden de overhovedet kunne tænke på at komme af sted, formået at nå deres mål, ved selv at løse de mange udfordringer der var med at nedbringe udgiftssiden, bl.a. privat indkvartering.

At gøre ting og få opfyldt drømme på utraditionelle måder er stærkt og meget prisværdigt.

De tre checks blev uddelt ved en lille hyggelig reception i Aarhus Sejlklub med en bid brød og lidt til ganen, fortæller Jens Willumsen fra Sailing Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader