Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ciao siger farvel ud for Indonesien.

TV: Sejlbåd synker efter hul ved rorstammen

Gå 2 min. og 30 sek. ind i videoen. Her går det galt for mandskabet på en Swede Yacht 45, der synker lynhurtigt på fire kilometers dybde. Måske havde mandskabet ramt en hval. Ejere var knust.

Af Troels Lykke |

Denne hårrejsende video viser hvor hurtigt det kan gå hvis ens ror rammer et uidentificeret objekt og slår hul ved rorstammen.

Forliset skete i september sidste år ved Indonesien. Sejlerne Srecko og Olga Pust var deltagere i en sejlads i deres Swede Yacht 45, med det lidt for rammende navn, Ciao.

Det første tegn på problemet var, at båden var svær at styre.  Srecko Pust undersøgte  båden og opdagede, at bådens rorstamme var gennemhullet, skriver Yachting World.

Sendte Mayday

Han sendte en Mayday fra båden. Den eneste besætning der hører dette var  en anden World ARC yacht i nærheden, J'Sea, en Jeanneau 52,2 ejet af en særdeles erfaren canadisk cruiser, John Cuzner. Han alarmerede andre.

J'Sea og to andre rally lystbåde, Royal Leopard og Spirit of Alcides, nåede Ciao' position inden for få timer.

Det stod hurtigt klart, at Ciao var for tung med vand da man slæbte båden, og de Pusts at pakke så mange af af deres ejendele i poser, da var der 30 centimeters vand på hele dørken.

Båden havde været deres hjem i flere år. Alle overlevede den dramatiske episode, men ejerne var knust efter at have mistet deres båd.

content-loader
content-loader
content-loader