Gå til hoved-indhold
Sejleren havde ligget et stykke tid i vandet uden våddragt efter at Flipper-jollen sank. Her er den netop slæbt i Egå havn. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Sejleren i korte bukser havde ligget et stykke tid i vandet uden våddragt efter at Flipper-jollen sank. Her er den netop slæbt i Egå havn. Foto: Troels Lykke

Flipper-jolle sank ud for Egå Havn - stor redning sat i gang

To sejlere nåede kun lige ud af Egå Havn. Bundproppen til skroget manglede. Politi og brandvæsen mødte op, konstaterede minbaad.dk, der trak jollen op så den gik i stykker.

Af Troels Lykke |

Pludselig kommer en ung mand gående i bare tæer, drivvåd i tørdragt på Egå Havn i sommerferien.

Han spørger desperat på en café, hvor minbaad.dk også befinder sig, om nogle har en båd, som kan hente hans makker, der ligger ude i vandet, ved siden af en Flipper-jolle, der kun lige flød i overfladen, som et isbjerg, hvor det meste er under vand.

Folk på vejen har også set den halvt sunkne jolle og der var derfor ringet til 112, som havde sendt brandvæsnet, der nåede at sætte en redningsbåd i vandet, politiet var der også.

- Vi kommer for at koordinere ulykkerne, fortalte en afslappet politibetjent, der stod ved siden af den uheldige sejler, der også selv havde ringet til 112, men der blev han afvist da de fortalte at de kun sendte hjælp, når der var livsfare til søs.

Jollevogn gik op gennem skroget

Sejleren der lå i vandet blev kort tid efter reddet af en sejlbåd, denne rolige aften i Egå. Han havde også slæbt båden ind til slæbestedet, hvor vi hjalp med at trække den trætte Flipper-jolle op, med det resultat at jollevognen gik igennem bunden, da der stadig var vand inde i skoget.

Totalskadet må være den rigtige betegnelse af jollen, som sejleren havde købt til 3.000 kr.  inklusiv jolleplads i Egå.

- Jeg havde taget min ven med ud at sejle for at han kunne blive medejer af jollen, sagde sejleren, vi desværre har glemt navnet på.

Vi foreslog ham at købe en anden jolle i bedre stand. Den Flipper-jolle er færdig som popsanger i Aarhus Bugten.

Unge sejlere kæmper med at få jollen op. Det lykkedes med vores hjælp, men skroget gik i stykker, da jollevognen gik igennem den bløde bund. Så kom vandet ud.

Den unge sejler står her i bare tæer og undskylder overfor politiet at han havde ringet 112, for det var der ingen grund til, mente alarmcentralen, men andre havde også ringet og på ingen tid var politi og brandvæsen på pletten.

content-loader
content-loader
content-loader