Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hvis danskerne udtages til finalen skal der skaffes mindst 300.000 kroner.

Danske AC-45 sejlere klar til at afløse tyskerne

Danish Youth Vikings står på spring til at sejle Youth America's Cup i september. - Vi har allerede skrevet til America's Cup-ledelsen om at deltage, siger Mathias Sletten til minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Det tyske Úngdomshold i America's Cup trak sig i fredags og allerede lørdag morgen skrev Danish Youth Vikings ledelse, der består af Mathias Sletten og Søren Kristensen til America's Cup.

- Vi sendte en mail lørdag morgen om at sejle finale fra 1. til 4. september i AC 45. Det har selvfølgelig ramt os, at en sejler dør i de både, som vi har set sejle og at en sejler dør i sejlsporten, siger Mathias Sletten til minbaad.dk.

Men I mener ikke det er farligt at sejle i AC 45eren?

- Vi ser det som et andet game, man kan ikke sammenligne en AC 45 med en AC 72 (hvor ulykken skete med Simpson, red.). Den største forskel på de to både er selvfølgelig størrelsen og kræfterne. Men selvfølgelig er der en risiko i det stadigvæk, men vi vil ikke kommentere på tyskernes beslutning, siger den 20-årige Mathias Sletten, der til dagligt sejler 49er for Kaløvig Bådelaug.

Hvis holdet bliver udtaget til finalen i Ungdoms-America's Cup, skal der skaffes over 300.000 kroner til bl.a. leje af båd og tilmeldingsgebyr

- Men de penge skal vi nok skaffe, vurderer sejleren, der nu venter på svar fra America's Cup.

Det danske hold har sendt kondolencer til Artemis og America's Cup.

content-loader
content-loader
content-loader