Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er billeder som disse, der skræmmer det tyske holds ledelse, da Artemis kæntrer og Simpson fanges under båden og drukner.

Tysk ungdomshold trækker sig fra America's Cup efter Simpsons død

Den fatale træningsulykke med Andrew Simpson i America´s Cup får nu konsekvenser i Tyskland. Hvad gør det danske ungdomshold nu?

Af Troels Lykke |

Sailing Team Germany trækker sit ungdom Americas Cup hold tilbage.

- Vi kan ikke og ønsker ikke, at tage ansvaret for at sende et ungt team der,  en død sejler er grund nok til det, sagde STG-founder Oliver Schwall. Det skriver yacht.de

Selvom Youth America's Cup sejles i mindre bådtyper, AC 45er, så er disse "miniaturemodeller", svære som utæmmelige racerbiler, lyder det fra det tyske holds chef.

Det tyske hold havde, modsat det danske Youth Vikings, kvalificeret sig til finalerunden i San Francisco-området og drøftelser med potentielle sponsorer var allerede i gang.

Skipper: Vi accepterer beslutningen

Skipper på det tyske America's Cup, ungdomshold, Laser-sejler Phillipp Buhl siger:

- Det er en kæmpe katastrofe, at en sejler i Americas Cup bliver dræbt, vi er alle meget berørte selvom vi mener, at risikoen for at sejle i AC45 katamaraner er meget lavere, men vi accepterer beslutningen , siger Buhl, der i stedet forsvare sin titel ved Laser EM.

Danskerne kan måske få pladsen?

Spørgsmålet er nu, efter det tyske afbud, om det danske AC 45 hold Youth Vikings vil gå efter pladsen eller om man også er skræmt af ulykken?

 Vi forventer en reaktion fra det danske hold. For hvad gør det hvis de nu tilbydes en plads til finalen i september til ungdoms-AC?

De unge tyskere har af deres ledelse fået forbud mod at sejle i AC 45eren i San Francisco.

content-loader
content-loader
content-loader