Gå til hoved-indhold
Unge danske i America's Cup Danish Youth vikingsKapsejlads
Danskere i San Franciso.
Kapsejlads
Fotos: Gilles Martin-Raget/America's Cup
Kapsejlads
Kapsejlads

Danske sidstepladser i San Francisco i AC 45

Men det er ingen katatrofe, lyder det fra Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen om Danish Youth Vikings, der onsdag lagde ud med tre sidstepladser i AC-udtagelse. 11 unge hold deltager.

Af Troels Lykke |

6 danske sejlere deltager lige nu i udtagelsen til America's Cups ungdomsevent i San Francisco. Red Bull Youth America's Cup skal hjælpe unge sejlere nemmere på vej til America's Cup og en professionel sejlsportskarriere.

De unge sejlere bliver udfordret på fysik, tekniske og taktiske evner som aldrig før i potente og højteknologiske katamaraner. Det skriver Dansk Sejlunions Joakim Rechnitzer til pressen.

AC45-bådene er lillesøsteren til 72 fods katamaranen som America's Cup sejles med fra 4. juli til 21. september 2013.

Det danske hold, Danish Youth Vikings, er kommet til San Francisco på eget initiativ og med få muligheder for træning, modsat mange af konkurrenterne, op til eventen. De første dage er danskerne blevet coachet af blandt andre den dobbelte OL-medaljevinder Darren Bundock.

"Danskerne har lært meget over træningsdagene. Til at starte med var besætningen ikke på plads med deres ansvarsområder, men efter en gennemgang fik de bedre styr på det. Jeg synes manøvrerne og holdets samarbejde er forbedret meget under træningen," fortæller Darren Bundock og understreger, at holdet fortsat skal forbedre kommunikationen så alle 6 sejlere om bord tænker som én enhed.

Hård start på kapsejladsen
 
Onsdag var første konkurrencedag og her kom de unge danskere til kort rent placeringsmæssigt. Tre sidstepladser blev det til i nogle tætte sejladser - det ser Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen dog ikke som nogen katastrofe:

"Det vigtigste for de danske sejlere, er at træerne ikke vokser ind i himlen. Om de kommer først eller sidst i kapsejladsen, tror jeg ikke er afgørende for udtagelsen - jeg tror snarer, at arrangørerne med sejladserne vil presse sejlerne. Det vigtigste er, at de kommer sikkert rundt på banen i de udfordrende både."

Udtagelseskomite vælger deltagerne
 
En komite bestående af blandt andre Darren Bundock udvælger over to udtagelsesrunder 4-7 hold til finalen, hvor yderligere 6 hold allerede er forhåndsudtaget. Ifølge Thomas Jacobsen er målet klart for danskerne:

"Nu gælder det om at få vist udtagelseskomiteen, at de har et hold der godt kan tabe uden at gå i opløsning. De skal bare vise, at de er mentalt klart og modne til gå hele vejen til finalen."

Et ungt hold
 
Danish Youth Vikings består af Daniel Bjørnholt, Søren Wiegand, Mathias Sletten, Nicolaj Bjørnholt, Julius Harttung og Mads Groth.

De danske sejlere har en solid baggrund i talentudviklingen i dansk sejlsport med flere internationale medaljer i ungdomsrækkerne. 4 af sejlerne er, eller har været, udtaget til Dansk Sejlunions Ungdomslandshold.

Gennemsnitsalderen på holdet er lige over 20 år. Tvillingerne Daniel og Nicolaj Bjørnholt er konkurrencens yngste sejlere og når lige at fylde de påkrævede 19 år inden Red Bull Youth America's Cup finalen sejles 1.-4. september 2013.

FAKTA

Danish Youth Vikings

Skipper - Daniel Bjørnholt Christensen (18, Svendborg, Denmark)

Taktiker - Søren Wiegand Kristensen (23, Værløse/Aarhus, Denmark)

Trimmere - Mads Groth (21, Svendborg, Denmark), Harald August Jens-Julius

Alexander Harttung (21, Hørsholm, Denmark)

Fordækker - Mathias Lehm Sletten (20, Aarhus, Denmark)

Floater - Nicolaj Bjørnholt Christensen (18, Svendborg, Denmark
)

Danish Youth Vikings - www.facebook.com/pages/Danish-Youth-Vikings/138954619597589

Red Bull Youth America's Cup - www.facebook.com/RBYAC og

www.americascup.com/en/events/red-bull-youth-americas-cup/Regatta-2013-02-09-San-Francisco-US

content-loader
content-loader
content-loader